• beaver
 • Seal in the water
 • Osprey
 • Coffee break
 • Beaver and seal

  Auringonlaskun norppasafari

  Nauti aurigonlaskusta ja upeasta järviluonnosta. Opas vie sinut syvälle kansallispuiston sokkeloihin, norpan kotivesille. Kesä-syyskuussa paras aika nähdä norppa on auringonlaskun aikaan.

  3 tuntia

  Helppo

  Kuvaus

  Auringonlaskun norppasafari Linnansaaren kansallispuistoon

  Norppia on mukavin tarkkailla silloin kun ne makoilevat rantakivillä. Toukokuussa, karvanvaihdon aikaan norpat köllivät kivillä läpi päivän. Kesä-syyskuussa norpat ovat aktiivisempia päivällä ja nousevat kiville lepäämään vasta illalla. Auringonlaskun aika onkin paras aika lähteä norpparetkelle ja silloin norpan näkeminen on todennäköisintä. Katso lähtöajat kalenterista!

  Opastettu norppasafari vie sinut Linnansaaren kansallispuiston sokkeloiseen saaristoon saimaannorpan ja sääksen kotivesille. Retkellä etsimme aktiivisesti norppaa ja muita eläimiä auringonlaskun pehmeässä valossa. Retken vetäjänä toimii alueen tunteva opas jonka mukana pääset tutustumaan järviluontoon. Retken aikana nautimme kahvit ja makian. Retken kesto 3 tuntia

  Retki tehdään avoveneellä pienryhmässä. Veneessä on vakiovarusteena pelastusliivit, sadepuvut, kiikarit ja ensiapuvälineet.

  Lähtöpaikka: Oravin satama

  Hinta: 75€/ hlö

  Eikö löydy saatavuutta varauskalenterissa?
  Ota yhteyttä myyntipalveluumme 044-2747078

  Hintaan sisältyy

  Opastus, pelastusliivit, sadevaatteet tarvittaessa, kiikarit, kahvi ja makia luonnossa.

  Hintaan ei sisälly

  Huomioithan

  Norppasafareiden pääsesonki n. 1kk on keväällä jäiden lähdettyä, jolloin norpat vaihtavat talvikarvaa pois. Tällöin norpan voi nähdä köllöttelemässä kivillä ja norppakokemus on parhaimmillaan. Toukokuussa näemme norpan 99 %:n varmuudella. Karvanvaihtoajan jälkeen norpat ovat päivällä enimmäkseen vedessä ja nousevat kiville lepäämään vasta illalla. Kesä-syyskuussa norpparetkiä tehdäänkin vasta illalla auringonlaskun aikaan, jolloin norpan näkeminen kivellä on todennäköistä. Auringonlaskun safarilla norppia näkee noin n.50-60% retkistä ja useimmiten vedessä.

  VASTUULLISUUS: Norpparetket tehdään aina norpan ehdoilla ja niitä häiritsemättä.
  VENE: Safarit ajetaan avoveneillä. Kylmällä ilmalla tulee pukeutua lämpimästi. Meiltä voi tarvittaessa lainata lämpöhaalarin, kenkiä tai sadevaatteita.
  OPAS: Kaikki oppaamme tuntevat alueen hyvin ja täyttävät venekuljettajan pätevyysvaatimukset.
  SÄÄ: perumme harvoin retkiä sään takia. Jos on erittäin kova tuuli tai jatkuva rankkasade tai ukkosmyrsky voimme perua tai siirtää retken ajankohtaa. Pieni sade tai ohimenevä ukkoskuuro ei haittaa.

  Norpparetkiä vuodesta 1996!

  Mitä minun tulee tuoda mukana?

  Säänmukainen ulkovaatetus.

  Tapaamispaikat

  Tämä elämys voidaan aloittaa seuraavista paikoista:
  SaimaaHoliday Oravi
  Kiramontie 27
  Oravi

  Auringonlaskun norppasafari

  3 tuntia

  Helppo

  Seuraava:

  to 08.kesäkuuta'23

  kohde

  Savonlinna (Nyslott)

  alkaen

  EUR 75.00