• Image
 • Image
 • Image

  Ennätyskalan jahti

  Tällä kalastusretkellä jahdataan suurkaloja

  7 tuntia

  Helppo

  Kuvaus

  Tällä kalareissulla ei välttämättä nouse kalaa kuin kaivosta, tärppivälit voivat olla ajoittain pitkiä mutta tärpin sattuessa se voi olla todella painava. Kalastusmetodina tällä reissulla on täsmäkalastus. Tämän reissun tarkoitus on kalastaa vain ja ainoastaan suurkaloja. Mahdolliset saaliskalat ovay kuha, hauki ja ahven. Kalastus tapahtuu niin että opas etsii kohdekaloja luotaamaalla tunnetuilta ison kalan paikoilta. Oppaamme haravoitunut silmä pystyy luotaimien avulla erottaa isot kalat muun kalamassan seasta. Vesiemme jätit viihtyvät usein yhden tai korkeintaan muutaman kalan parvissa. Niiden elintavat poikkeavat suuresti pienemmistä lajitovereista. Isot kalat ovat isoiksi kasvaneet ja siihen on syy. Ne osaavat väistää kalastajia, veneitä ja muut uhat sekä olla ajoittain todella nirsoja ja valikoivia. Kun kala on löytynyt ja vene asemoitu kalastajien ulottuvuudelle, nähdään luotaimen näytöltä kalan tarkka sijainti veneeseen nähden, miten se reagoi veneeseen ja tarjottuun vieheeseen. Kalastajat pääsevät vuoron perään yrittämään toista toisiaan suurempia vesiemme suurkaloja. Yksikin väärä liike saattaa pelästyttää kalan ja tässä vaiheessa on syytä toimia oppaan ohjeiden mukaan. Sen lisäksi vieheen väri ja koko,erilaiset painotusmenetelmät, siiman paksuus, uittotyyli, pohjankovuus ja sen vaihtelu, veden kirkkaus, pilvisyys, tuuli, lämpötilat, ilmanpaine, kaikki nämä vaikuttavat kalojen syöntihalukkuuteen. Jos ottikoodi saadaan murrettua päivän aikana, meno saattaa muuttua hurjaksi ja luvassa on huikeita elämyksiä joita muistat varmasti vielä eläkepäivillä. Lähde mukaan tutustumaan tähän haastavaan mutta todella koukuttavaan kalastusmuotoon.

  Hintaan sisältyy

  • Kaikki kalastukseen tarvittavat kalastusvälineet

  • Sertifioidun kalastusoppaan palvelut

  • Veneen ja polttoaineet

  • Kahvit ja juomavesi

  • Grillimakkarat. Nautitaan toiveiden mukaan joko rannassa tai veneessä.

  • Pelastusliivit

  • Erikseen pyydettäessä lämpöhaalarit ja saappaat, löytyy aikuisten koot. Ilmoita kokosi.

  • Lakisääteiset vastuuvakuutukset

  Hintaan ei sisälly

  Valtion kalastonhoitomaksu (kalastuslupa). Erikseen pyydettäessä opas voi luvat puolestasi lisähinnasta. Luvan saa helpoiten itse hankittu osoitteesta: https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html . hintaan 6euroa/vrk/aikuinen, jos sinulta ei löydy vuosilupaa. Alle 18-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat kalastavat ilman lupaa.

  Huomioithan


   Jos tulet kalastusretkelle omalla vaatetuksella, muista ottaa kesälläkin kaiken varalta lämmin- ja vettä hylkivä vaatetus mukaan. Suomen kesä on arvaamaton. Vaikka mantereella olisi lämmintä, merituulet voivat olla ajoittain kylmiä ja sadekuuro yllättää.


     Huom! Kaikki vahingoittumattomat isot kalat päästetään jatkamaan sukua. Jos haluat, voimme päivän aikana myös täsmäkalastaa välikoon kaloja joita voidaan ottaa ruuaksi, sekin on myös hauskaa ja koukuttavaa puuhaa. Tärpit eivät välttämättä ole niin painavia mutta voit saada jotain kotiinviemisiäkin.


     Pidätämme oikeuden perua kalastusretken sääolosuhteisiin vedoten. Jos sääolosuhteet ovat vaaralliset kovan tuulen, ukkosen tai lähtösataman jäätymisen vuoksi, joudumme perua tapahtuman. Ensisijaisesti yritetään sopia toinen päivä muuten maksu palautetaan täysimääräisesti, jos tapahtumaa ei olla päästy aloittamaan. Kalastusopas arvioi ennen jokaista kalastusretkeä sääolosuhteet ja päättää voidaanko tapahtumaa järjestää turvallisesti.


      Kalastuskohteet vaihtelevat sesongin mukaan ja veneemme kulkee trailerilla parhaille kalapaikoille. Täsmäkalastusta järjestetään merellä, järvellä ja joella. Kalastustapahtuman tarkka sijainti selviää varauksen jälkeen. Kalastusopas ottaa teihin yhteyttä, jolloin sovitte varatulle päivälle parhaan kalastuskohteen. Etäisyys Kotkan keskustasta ollessaan korkeintaan noin 100 kilometriä ja autolla saavutettavissa. Jos lähtöpaikka ei sovi teille, rahat palautetaan täysimääräisesti.


      Veneemme ovat heittokalastukseen suunniteltuja ja varusteltuja. Niistä löytyy viimeistä huutoa olevaa kaikuluotaustekniikkaa, mm.liveluotain jolla pystytään tarkkailla vedenalaista maailmaa reaaliaikaisesti. Veneestä löytyy myös keulasähkömoottori, heittotasot ja laadukkaat kalastusvälineet kalastajien iloksi. Sen lisäksi mahdollinen saaliskala pysyy taatusti tuoreena rantaan asti veneen kiertovesisumpussa. Niin halutessaan opas voi päivän päätteeksi fileoida saaliin valmiiksi ja antaa hyvät vinkit kalan oikeaoppiseen perkaamiseen.

          Jos tauolla maistuisi muuta kuin oppaan grillaama makkara se on mahdollista. Voimme järjestää saaristolounaan lisähinnasta. Kysy erilaisista vaihtoehdoista. Ruokatilaukset tehdään viimeistään 48 tuntia ennen tapahtuman alkua sopimalla matkanjärjestäjän kanssa (Predator Fishing Finland Oy). Ruokatauolla voi myös syödä omat eväät niin halutessaan.

          Mitä minun tulee tuoda mukana?

          Säähän sopiva vaatetus. Vaihtoehoisesti lämpöhaalarit ja saappaat järjestyy kauttamme kylmillä keleillä. Tästä on aina sovittava erikseen matkanjärjestäjän kanssa (Predator Fishing Finland Oy) viimeistään 48 tuntia ennen lähtöä. Tarvitsemme aina tapahtuman osallistujien vaatekoko.

          Tapaamispaikat

          Tämä elämys voidaan aloittaa seuraavista paikoista:

          Ennätyskalan jahti

          7 tuntia

          Helppo

          Seuraava:

          to 07.jouluk.'23

          kohde

          alkaen

          EUR 800.00