• Image
 • Image
 • Image
 • Image

  Haminan linnoituksen taktiset kuviot

  Haminan linnoituksen taktiset kuviot

  1 tunti ja 30 minuuttia

  Kohtalainen

  Kuvaus

  Lähdemme aikamatkalle Haminan tähtilinnoituksen historiaan, tutkimme linnoituksen rakennetta, tutustumme puolustajan toimintaan hyökkäyksen tapahtuessa sekä pureudumme tapauksiin, jolloin linnoituksen varusväki joutui asein puolustamaan linnoitusta ja sen sisällä ollutta kaupunkia asukkaineen vieraan vallan sotaväen hyökkäystä vastaan. Miten siinä kävi? Vaellamme noin 1,5 tunnin ajan linnoituksen bastionien valleilla, vallihaudassa, kuljemme poternin läpi ja ruutikellarin sivuitse, vierailemme caponierin pihassa ja nuolilinnakkeen galleriakäytävässä. Kulkemisen lomassa opas kertoo linnoitukseen liittyvät moninaiset asiat. Ruotsin kuninkaalla, Kustaa III:lla, oli tavoitteena Haminan valtaus ja englannin laivasto-osastolla sen räjäyttäminen ja polttaminen - kuinka he onnistuivat?

  Hintaan sisältyy

  Opastus sisältyy kierroksen hintaan. Aikamatkaopastus linnoituksessa, tutustuminen sen historiaan, rakenteeseen, puolustustaktiikkaan ja siellä käytyihin taisteluihin, vierailu kolkossa galleriakäytävässä. Oppaana on kenrl.maj. evp Donat Rydzeffsky, joka teki huomattavan osan virkaurastaan Haminan Keisarillisen Kadettikoulun poliisimestarina 1800-luvulla.

  Huomioithan

  Maasto on kohtuullisen vaativaa, epätasaista, reitillä on portaita. Kävelyä on noin kilometri ulkoolosuhteissa. Vallit ovat 6 m korkeat, ei suojakaiteita vallien reunoilla, galleriakäytävä on pimeä.

  Mitä minun tulee tuoda mukana?

  Ulkoilmaan soveltuva vaatetus ja hyvät kengät. Taskulamppu tai vastaava valaisin hyvä olla mukana.

  Tapaamispaikat

  Tämä elämys voidaan aloittaa seuraavista paikoista:
  Hamina Fortress guiding tour
  Fredrikinkatu 9
  Hamina

  Haminan linnoituksen taktiset kuviot

  1 tunti ja 30 minuuttia

  Kohtalainen

  kohde

  Hamina

  alkaen

  EUR 75.00