• Image
 • Image

  Kalevalan Taikaa

  Tule Wäinölään, missä Kalevalan tarinat heräävät eloon. Kuuntele lauluja menneestä ja nauti nokipannukahvit sekä lounas.

  3 tuntia

  Helppo

  Kuvaus

  KALEVALAN TARINAT Tule Wäinölään, missä mennyt aika ja Kalevalan tarinat heräävät eloon. Kuuntele lauluja ja tarinoita kansalliseepoksestamme, tutustu maailman luomismyyttiin, karhumytologiaan, Sammon taontaan ja Kalevalan päähenkilöihin, jotka pystyvät yliluonnollisiin tekoihin. Kansanmuusikko esittää lauluja ja tarinoita Kalevalasta sekä soittaa perinnesoittimia mm. kanteletta ja pärrää. ELIAS LÖNNROOT Kalevalan kokosi Elias Lönnrot, se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1835 ja toisen kerran 1849. Lönnrot keräsi Kalevalan tarinat runonlaulajilta. Ennen kirjoitustaitoa nämä tarinat siirtyivät suullisena perintönä sukupolvelta toiselle. ”Lyökämme käsi kätehen, Sormet sormien lomahan, Lauloaksemme hyviä, Parahia pannaksemme.” NUUKSION WÄINÖLÄ Kalevala-eepos kertoo kylästä nimeltä Kalevala, missä asuu mm. Kalevalan suurin sankari Väinämöinen, jonka johdosta kylää kutsutaan myös Väinöläksi. Nuuksion Wäinölän hirsitupa on rakennettu rautakauden tapaan käsinveistetystä hirrestä, sen suuri tulisija tuo tunnelmaa sekä lämpöä ja palvelee ruuanlaitossa. Taljoilla ja ryijyillä peitetyille penkeille neljän pitkän pöydän ääreen mahtuu 45 ruokailijaa, Kalevalan Taikaa ohjelmassa jokaisessa pöydässä on vain yksi ryhmä. Wäinölä on esteetön tila ja kaikki kulkevat sisään samaa ramppia pitkin. Wäinölän pihapiirissä on kaksi nuotiopaikkaa, joiden ympärille mahtuu 40 henkilöä, Kalevalan Taikaa ohjelmassa on enintään 4 ryhmää eli 16 henkilöä. TARJOILUT Ohjelman alussa tarjotaan nuotiolla nokipannukahvit tai yrtttijuoma siemennäkkärin kera. Lounaalla on lähimetsien sienistä valmistettu sienipiirakka tai kasvispiirakka, joka mahdollista saada myös vegaanisena. Lisäksi vihreä salaatti jossa kesäkaudella mukana lähialueen villiyrttejä. Jälkiruuaksi tarjoamme Metsämarjaherkun: rahkaa, kermaa ja kauden marjoja. OHJELMA 10.00 Saapuminen, nokipannukahvit/ yrttijuoma ja siemennäkkäri 10.30 Vierailu Karhuaitassa ja tarinaa karhu-mytologiasta 11.00 Tarinoita Kalevalasta sekä lauluja ja soittoa perinnesoittimilla mm. kanteleella 12.00 Lounas: Metsäsieni- tai kasvispiiras, vihreä salaatti ja jälkiruoka Wäinölän lahjapuoti auki 13.00 Ohjelma päättyy LISÄPALVELUT Kuljetus bussipysäkiltä Wäinölään Metsän Taikaa-retki Saunan Taikaa-ohjelma

  Hintaan sisältyy

  Ohjelman alussa tarjotaan nuotiolla nokipannukahvit tai yrtttijuoma siemennäkkärin kera. Lounaalla on lähimetsien sienistä valmistettu sienipiirakka tai kasvispiirakka, joka mahdollista saada myös vegaanisena. Lisäksi vihreä salaatti jossa kesäkaudella mukana lähialueen villiyrttejä. Jälkiruuaksi tarjoamme Metsämarjaherkun: rahkaa, kermaa ja kauden marjoja.

  Hintaan ei sisälly

  Kuljetukset kohteeseen

  Tapaamispaikat

  Tämä elämys voidaan aloittaa seuraavista paikoista:
  Kalevalan Taikaa
  Paratiisintie 115
  Vihti

  Kalevalan Taikaa

  3 tuntia

  Helppo

  kohde

  Otalampi

  alkaen

  EUR 240.00