Norpparisteily Pihlajaveden saaristoon Juha "Norppa" Taskisen, Elina Enhon tai Meeri Koivuniemen opastamana 14.-29.5.2022

  Risteilyillä saimaannorpan kotivesille tutustumme Saimaan Norpan elämään sen omassa elinympäristössä Juha ”Norppa” Taskisen, Elina Enhon tai Meeri Koivuniemen kertomana ja norppahavainto on iloinen lisä risteilyohjelmassa.

  4 tuntia

  Helppo

  Kuvaus

  14.5., 15.5., 21.5., 22.5., 26.5., 28.5. ja 29.5

  Norppa Pihlajavedellä

  Risteilyillä Pihlajaveden saaristoon tutustumme saimaannorpan elinympäristöön. Juha ”Norppa” Taskinen, Elina Enho tai Meeri Koivuniemi on kertomassa saimaannorpan elämästä ja suojelusta vaikuttavalla asiantuntemuksellaan. Toukokuussa, karvanvaihdon ollessa kiivaimmillaan, norpat viihtyvät rantakivillä ja luodoilla kuivattelemassa turkkiaan. Saimaannorpilla on yleensä omat suosikkipaikkansa, joilla ne voivat loikoilla keväästä toiseen. Pihlajaveden saaristossa on mahdollista nähdä useita yksilöitä norppia ja kuutteja niin vedessä kuin kivilläkin. Risteilyllä lähestymme norppia niiden elinoloja ja rauhaa kunnioittaen.

  Risteilyillä tutustumme Saimaan Norpan elämään sen omassa elinympäristössä Juha ”Norppa” Taskisen, Elina Enhon tai Meeri Koivuniemen kertomana, ja mahdollinen havainto on iloinen lisä risteilyohjelmassa. Päiväkohtaiset oppaat päivittyvät keväällä.

  Laivalla on kahvio ja risteilyn aikana on mahdollisuus ruokailla. 

  Olemme mukana norpan suojelutyössä

  Risteilyn lipputuloista lahjoitamme 13 € / 7,50 € Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piirin toimintaan.

  Risteilyn voi myös varata sähköpostilla info (at) savonlinnaristeilyt.fi

  Hintaan sisältyy  Mitä minun tulee tuoda mukana?

  Säänmukainen pukeutuminen, kiikarit

  Tapaamispaikat

  Tämä elämys voidaan aloittaa seuraavista paikoista:
  Savonlinnan matkustajasatama
  Satamapuistonkatu
  Savonlinna

  Norpparisteily Pihlajaveden saaristoon Juha "Norppa" Taskisen, Elina Enhon tai Meeri Koivuniemen opastamana 14.-29.5.2022

  4 tuntia

  Helppo

  kohde

  Savonlinna

  alkaen

  EUR 49.00