• Image
  Seilori Jepsu & Kukouri, photo: Antti Ukkonen / Cursor
 • Image
 • Image
 • Image
  Seilori Jepsu
 • Image
  M/S Misu, photo: Antti Ukkonen / Cursor Oy
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
  M/S Misu @Kukouri, photo: Antti Ukkonen / Cursor Oy
 • Image

  Ruotsinsalmen kierros - Näe ja koe Ruotsinsalmen meritaistelun parhaat palat mereltä käsin

  Näe ja koe Ruotsinsalmen meritaistelun parhaat palat mereltä käsin - Nostalginen veneretki Kotkan edustalla

  2 tuntia

  Kohtalainen

  Kuvaus

  Hyppää mukaan aikamatkalle 230 vuoden taakse Ruotsinsalmen taisteluiden tärkeimmille paikoille. Näe venäläisten ja ruotsalaisten alusten ryhmittymisalueet sekä monien nykyisin tunnettujen hylkyjen paikat. Voit aistia taistelun tunnelman kulkiessamme kapeikkojen ja salmien lävitse. Ympäröivien saarten kalliot ovat todistaneet tykkien kumun ja laivojen uppoamiset. Venekierroksemme aluksi suuntaamme Ruotsinsalmen kapeikkoon, jonka salmiin oli upotettu kulkemisen estämiseksi useita kulkuesteitä. Ruotsinsalmesta suuntaamme taistelun keskipisteeseen eli Kotkan, Mussalon ja Lehmäsaaren väliselle alueelle. Täällä kohtasivat Ruotsin ja Venäjän yhteensä reilut 400 alusta. Samaiselle alueelle upposi taistelussa lukematon määrä ruotsalaisia ja venäläisiä aluksia. Taistelun keskipisteessä sijaitsee nykyisin Kukourin linnake, joka rakennettiin Ruotsinsalmen taistelun jälkeen. Käymme Kukourissa, jonka muureilla on helppo kuvitella miltä silloin on alueella näyttänyt. Näe ja koe taistelupaikat itse! Venekierroksen avulla tutustut hyvin Kotkan edustan saaristoon ja Ruotsinsalmen taisteluiden tapahtumapaikkoihin. Kierroksella on mahdollista nähdä taistelupaikat tavallisen ”kansan” ja merimiehen silmin, koska kierros toteutetaan pienehköllä veneellä. Reitti kulkee paikoin sellaisia väyliä pitkin, joita suuremmalla aluksella ei pystytä kulkemaan. Venekierroksen aikana saat kipparilta lisätietoa taistelutapahtumista ja alueen muusta historiasta. Kierros toteutetaan kiireettömästi, joustavasti ja yksilöllisesti perinteisellä paikallisella yksityisomisteisella puuveneellä.

  Hintaan sisältyy

  Pelastusliivit, opastus ja Seilori Jepsun palvelut.

  Hintaan ei sisälly

  Veneessä ei ole ruoka- tai juomatarjoilua eikä WC:tä.

  Huomioithan

  Vene ei sovellu liikuntarajoitteisille kovinkaan hyvin, sillä veneeseen kulkeminen tapahtuu kapeita laitoja pitkin. Kipparilla on oikeus perua/siirtää matka tai muuttaa matkareittiä, mikäli säätila; tuuli, sade, myrsky tai muu ylitsepääsemätön este sitä vaatii (force majoure) tai mikäli matkustajan/matkustajien kunto estää turvallisen matkan toteuttamisen. Sateen yllättäessä vene tarjoaa suojan kastumiselta, mutta kuomu saattaa rajoittaa näkyvyyttä. Tuuli ja aallot saattavat helposti keinuttaa venettä, mikä ei ole vaarallista, mutta saattaa aiheuttaa pahoinvointia. Vene on perinteinen puuvene, jossa ei ole suurempia mukavuuksia, kuten wc:tä. Huomio! Saaristossa esiintyy punkkeja. Ota tämä huomioon vaatetuksessa ja rokottaudu tarvittaessa puutiaisaivokuumetta vastaan. Myyjän oikeus peruuttaa varaus: Ylivoimaisen esteen sattuessa (force majeure) Seilori Jepsu voi irtisanoa sopimuksen. Irtisanomisesta ilmoitetaan viivytyksettä asiakkaalle. Ylivoimainen este voi olla esimerkiksi aluksen tekninen vika, henkilökunnan sairastuminen, matkustajan/matkustajien kunto tai sääolosuhteet. Force majeure -esteen takia irtisanotusta sopimuksesta asiakkaalle mahdollisesti syntyneitä kuluja ennen tai jälkeen matkan ei korvata.

  Mitä minun tulee tuoda mukana?

  Voit tuoda mukanansi omat retkieväät ja juomat, koska veneessä ei ole palveluita. Huolehdi päällesi merelle ja säätilaan sopiva asianmukainen pukeutuminen.

  Tapaamispaikat

  Tämä elämys voidaan aloittaa seuraavista paikoista:
  Tulikukko Cafe at Sapokka Marina
  Sapokankatu 3
  Kotka

  Ruotsinsalmen kierros - Näe ja koe Ruotsinsalmen meritaistelun parhaat palat mereltä käsin

  2 tuntia

  Kohtalainen

  Seuraava:

  la 10.kesäk.'23

  kohde

  Kotka

  alkaen

  EUR 200.00