Kuusamo

Tuntureita, järviä ja metsiä silmän kantamattomiin
Maagiset talviyöt, kristallinkirkkaat vedet, yötön yö ja värikäs ruska. Kuusamon alueen kauniista luonnosta ja unohtumattomista elämyksistä voit nauttia vuoden ympäri.

Kuusamo tunnetaan kauniista luonnostaan. Tunturit ja metsät jatkuvat silmänkantamattomiin ja niitä rikkovat järvet, joet ja kosket. Lunta riittää yleensä lokakuun lopulta toukokuulle asti. Kuusamo ja Rukan hiihtokeskus kuuluvat Suomen suosituimpiin matkailukeskuksiin ympäri vuoden. Rukalla järjestetään myös kansainvälisiä hiihto- ja mäkihyppykilpailuja.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Oulangan kansallispuisto

Wildlife & Nature

Oulangan kansallispuisto on yksi Suomen suosituimmista vaelluskohteista ja se on ollut virkistyskäytössä jo 1930-luvulta lähtien. Legendaarinen 82 kilometriä pitkä Karhunkierros on Suomen suosituin vaellusreitti. Henkeäsalpaavien maisemiensa ansiosta sen suosio säilyy vuodesta toiseen. Aloittelevalle vaeltajalle sekä Sallan että Kuusamon alueelle levittäytyvästä kansallispuistosta löytyy myös lyhyempiä 5-12 kilometrin pituisia päiväreittejä.

Ruka

Outdoor & Sports

Rukan alue kuuluu Kuusamon suosituimpiin nähtävyyksiin. Tunturit, joilta avautuu huikeat näköalat kaikkiin ilmansuuntiin, tarjoavat vaihtelevia polkuja, rinteitä ja latuja niin vaeltajille, hiihtäjille, laskettelijoille kuin pyöräilijöillekin. Aivan rinteiden juurella sijaitsevine ravintoloineen, hotelleineen ja liikkeineen Rukan ainutlaatuinen kävelykylä tunnetaan lämpimästä ilmapiiristään.

Kuusamon vaellusreitit

Wildlife & Nature

Vaellus on yksi parhaista tavoista kokea Kuusamon vaikuttava luonto. Kuusamon vaellusreiteissä löytyy valinnanvaraa niin pituuden kuin vaikeusasteenkin suhteen, mutta yhteistä on että ne kaikki johdattavat vaeltajan alueen mahtavimpien luonnonnähtävyyksien pariin. Vaellusreiteistä tunnetuin ja suosituin on 82 km pitkä Karhunkierros.

Karhujen katselu

Wildlife & Nature

Suomen kansalliseläin karhu on Euroopan suurin petoeläin. Suomessa karhujen lukumäärä on 800-1000 yksilön välillä ja suurin osa karhuista elää Itä-Suomen ja Lapin seudulla. Karhun tärkeimpiä ominaisuuksia ovat hyvä haju- ja kuuloaisti. Vaikka karhut eivät näe kovin hyvin, pystyvät ne havaitsemaan liikkeen erittäin helposti. Hyödyntäen aistejaan karhut välttelevät ihmistä niin paljon kuin mahdollista, siksi karhun näkeminen sen luonnollisessa elinympäristössä onkin hyvin harvinaista.

Vieralu porotilalla

Wildlife & Nature

Kuusamossa vieraillessa kannattaa käydä tutustumassa Kujalan porotilan ystävällisiin asukkeihin. Kujanlan porotila on yksi Kuusamon isoimmista ja vanhimmista tiloista. Voit varata porotilavierailun, joogatunnin porojen keskellä tai rekiajelun.