suomi on sinua varten

Suomi on sinua varten. Täällä voit rakentaa sinulle sopivan matkan ja varata majoitukset, aktiviteetit tai vaikka vuokrata auton matkallesi. Katso mitä meillä on tarjolla, tuunaa näistä itsellesi sopiva paketti tai rakenna juuri sellainen trippi kuin sinulle sopii.

Valitse reitti

Olemme luoneet valmiita reittiehdotuksia, jotka toimivat pohjana omalle reittisuunnitelmallesi. Tuunaa oma reittisi - Löydä uusia kohteita, nähtävyyksiä ja tekemistä.

Valitse ajankohta

Valitse matkan ajankohta, henkilömäärä ja huoneiden määrä sekä haluamasi majoituksen tähtiluokka. Tutustu reitin eri alueisiin ja niiden kohokohtiin.

Muokkaa reittiä

Valitse hotellit, joissa haluat yöpyä sekä öiden lukumäärä per kohde. Lisää haluamasi aktiviteetit eri päiville. Kaikki hinnat tulevat palveluntuottajilta reaaliaikaisina.

Viimeistele varaus

Mikäli et käytä matkalla omaa kulkuneuvoa voit lisätä reitille vuokra-auton. Täytä matkustajatiedot ja maksa koko reittipaketti luottokorttimaksulla.

Koe keväinen Tampere Jääkiekon MM-kisojen aikaan!

Tampere

Irroittaudu arjesta ja vietä Tampere Staycation toukokuussa Jääkiekon MM-kisojen aikaan! Scandic Hämeenpuistossa majoittuessasi pääset nauttimaan niin kaupungin sykkeestä kuin ympäröivästä luonnosta alk. hintaan 194eur/yö/huone. Kisojen aikaan kaupungissa riittää näkemistä ja kokemista useiden tapahtumien johdosta. Piipahda kisojen FAN-Zone alueella kisakatsomossa ja nauti jännittävästä kisahuumasta!
Suunnittele ja varaa matkasi 1-2 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Kainuun parhaat ruoka-antimista

Kajaani-Sotkamo-Kuhmo-Suomussalmi-Kajaani

Kainuun ruokareitti kutsuu sinut nauttimaan paikallisista herkuista ja kiireettömästä tunnelmasta kauaskantoisissa vaaramaisemissa. Vastapyydettyä kuhaa, kainuulaista karhuburgeria, puolukkaisia rönttösiä ja tuhdinmaukasta tervaleipää. Näitä kainuulaisia makuja pääset kierroksen aikana nauttimaan.
Suunnittele ja varaa matkasi 2-4 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Pitsikaupunki Rauman ja Porin joulu

Pori - Rauma

Vietä jouluinen viikonloppu tunnelmallisessa Vanhan Rauman ympäristössä tutustuen moniin puutalojen kätkemiin upeisiin kahviloihin ja paikallisiin putiikkeihin. Pitsistä tunnettu kaupunki tarjoa upeita ja lämminhenkisiä tapahtumia joulunajalle. Porista taas löydät monia museoita ja ravintoloita, jotka luovat tunnelmaa joulunajan vierailuun. Keskustan joulukatua ja Kokemäenjoenrannan ostospaikkoja unohtamatta. Ahlströmin Ruukki Noormarkussa ja Yyterin Virkistyshotelli tuovat monipuolisuutta alueen joulutarjontaan tapahtumillaan.
Suunnittele ja varaa matkasi 2-4 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Perhepaketti 7 kohdetta

MATHILDEDAL – ROSALA – KORPPOO – NAUVO – NAANTALI – TURKU – RAUMA – PORI

Saariston ja rannikon alueella löytyy, jos jonkinlaista tekemistä myös perheen pienimmille, unohtamatta vanhempia. Tämä perheille suunnattu reitti kattaa kohteita Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Voit käydä läpi kaikki kohteet tai valita sinulle mieluisimmat ja parhaiten omaan aikatauluun sopivat. Reitin voi myös tehdä missä järjestyksessä tahansa. Kohokohtia ovat Muumimaailma Naantalissa, Koivuniemen Herran MuuMaa Merikarvialla, Rosalan Viikinkikeskus sekä erilaiset aktiviteettipuistot niin Porin Yyterissä kuin Turussakin.
Suunnittele ja varaa matkasi 2 - 5 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Oiva keino paeta hektistä kaupunkielämää.

Salo-Kemiönsaari-Parainen-Turku-Naantali-Rauma-Pori

Pääset kokemaan monipuolisen saaristoluonnon sekä kaupunkikulttuuria meren sylissä. Voit yhdistää yhden kohteen kaupunkielämykset ja toisen luonnonrauhaa tarjoavat paikat. Jokaisesta kohteesta löytyy paikallisia herkkuja tarjoavia ravintoloita ja kahviloita, joissa kannattaa vierailla. Turusta löytyy monia saariston merenkulun kulttuuria ja historiaa esittelevää paikkaa, kuten myös Raumalta.
Suunnittele ja varaa matkasi 3-6 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Loputonta luontoa

Helsinki - Päijänteen kansallispuisto - Leivonmäen kansallispuisto - Laukaa - Etelä-Konneveden kansallispuisto - Pyhä-Häkin kansallispuisto - Kinnula - Salamajärven kansallispuisto - Rokuan kansallispuisto - Oulu

Tervetuloa reitille missä luonto, pitkät kävelyt ja hyvinvointi ovat pääosassa! Tällä reitillä voit tutustua vähintään kuuteen Suomen kansallispuistoon! Reitin suunniteltu aloituspaikka on Päijänteen kansallispuisto. Paluumatkan voit tehdä reitin päätöspaikasta Oulusta junalla tai autolla.
Suunnittele ja varaa matkasi 5-12 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Helsinkiä kauneimmillaan

Helsinki

Helsinki on merenrantakaupunki, jota ympäröi yli 300 kaunista saarta. Vietä pitkä viikonloppu pääkaupunkissa ja koe palanen Helsingin upeaa saaristoa ja sen luontoa. Vieraile kahdessa eri saaressa; Seurasaaressa ja Lammassaaressa. Molempiin pääset kulkemaan jalan. Vieraile myös lumoavilla puutaloalueilla; Kumpulassa, Käpylässä ja Vallilassa. Vanhojen värikköiden talojen välissä puikkelehtiessa tuntuu kuin olisit hypännyt ajassa taaksepäin.
Suunnittele ja varaa matkasi 3-5 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Suuri
Saimaa

Mikkeli - Järvisydän - Savonlinna - Punkaharju

Saimaa on Suomen suurin järvi, jonka rannoilta löytyy monia kauniita luontokohteita, historiallisia kaupunkeja ja rentouttavia majoitusvaihtoehtoja lomailuun. Jos et rannoilla tai laiturilla loikoilun lomassa onnistu näkemään Saimaan Norppaa, onnistuu se varmemmin opastetulla safarilla. Savonlinna ja Punkaharju ovat tunnetuimmasta päästä Suomen postikorttimaisemia.
Suunnittele ja varaa matkasi 2 - 5 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Elämysten erämää

ESPOO – VIHTI

Pääkaupunkiseudun luontohelmi, Nuuksion kansallispuisto ja sitä ympäröivä järviylänköalue, kutsuu kaikki retkeilijät lomalle nauttimaan luonnosta.

Tekemistä riittää moneksi päiväksi niin perheille, pariskunnille kuin ystäväporukoillekin. Tämän teemareitin voi toteuttaa sellaisenaan tai sen voi muokata mieleisekseen ja omaan aikatauluun sopivaksi.
Suunnittele ja varaa matkasi 1 - 3 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Erämaan kutsu

Rovaniemi - Luosto - Pyhä

Pyhän ja Luoston tunturialueen sekä Rovaniemen yhdistäminen on oiva valinta, mikäli haluaa kokea monipuolisen Lapin lyhyessä ajassa. Alle kahden tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä sekä Luosto että Pyhätunturi tarjoavat monipuolisia majoitus-, ravintola- sekä elämyspalveluita. Kaikki nämä upeissa Pyhä-Luoston kansallispuiston maisemissa.
Suunnittele ja varaa matkasi 2 - 7 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Rannikkoa ja historiaa

Pyhtää-Kotka-Virolahti-Miehikkälä-Hamina

Kotkan ja Haminan ympäristössä on kattava tarjonta käyntikohteita historiasta kiinnostuneille. Vaihtoehtoisesti luonnosta voi nauttia niin merellisissä saaristomaisemissa, Kymijoen koskien äärellä tai komeita suomaisemia tarjoavassa Valkmusan kansallispuistossa. Lähellä voi kokea paljon!
Suunnittele ja varaa matkasi 3-5 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Tankavaarasta Nuorgamiin ja Norjan kautta takaisin

saariselkä - ivalo - inari - kaamanen - karigasniemi - utsjoki - nuorgam - sevettijärvi

Inari-Saariselkä alueelta löydät Suomen kaksi suurinta kansallispuistoa, Kevon luonnonpuiston, kuusi erämaa-aluetta ja Inarin retkeilyalueen. Yksistään Saariselällä on 200 km merkittyjä patikkapolkuja retkeilijöiden käyttöön. Tutustu alueen kansallispuistoihin sekä luontokohteisiin Suomen pohjoisimmalla roadtripillä.
Suunnittele ja varaa matkasi 6-9 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Lähde matkalle erämaiden uumeniin

Saariselkä - Nellim - Inari - Utsjoki - Nuorgam

Mitä tarkoittaa Suomen kaksi suurinta kansallispuistoa? Se tarkoittaa kattavaa merkittyä ja huollettua reittiverkostoa ympäri vuoden. Se tarkoittaa loputonta määrää koskematonta luontoa, jossa olet täysin yhtä luonnon kanssa. Kuljet luonnon tahtiin lempiharrastuksesi kanssa tai löydät luontoyhteyden uudelleen tai koet sen ensi kertaa. Eräilet turvallisesti palveluiden läheisyydessä oppaan ohjauksella tai kuljet tunteja tai päiviä näkemättä ketään muuta paitsi pohjoisimman Lapin eläimiä ja muuttuvaa kasvillisuutta, sekä maisemaa.
Suunnittele ja varaa matkasi 5-7 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Tutustu lappalaiseen kullan kulttuuriin

Saariselkä - Lemmenjoen kansallispuisto

Kullan historia on voimakas Inari-Saariselän matkailualueella. Aloita matkasi tutustumalla kullan historiaan kotimaisessa ja kansainvälisessä kulttuurissa maailman ainoassa kansainvälisessä Kultamuseossa Tankavaarassa.
Suunnittele ja varaa matkasi 2-4 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Tutustu Saamelaiseen kulttuuriin

Inari - Kaamanen - Karigasniemi - Utsjoki - Nuorgam - Sevettijärvi

Aloita matkasi Saamenmaalla Inarista. Tutustu saamelaiseen kulttuuriin Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidassa sekä Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa. Siidan näyttelyt tarjoavat kulttuurikokemuksen kaikille aisteille. Opi ja ymmärrä Euroopan ainoan alkuperäiskansan elämää ja perinteitä, jotka ovat läsnä Inarissa ja koko matkailualueella edelleen.
Suunnittele ja varaa matkasi 4-6 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Nauti Luonnosta ja rentoudu

Rovaniemi - Pyhä - Muonio - Rovaniemi

Oletko rentoutumisen tarpeessa arjen kuvioista? Tämä pidennetty viikonloppu starttaa Lapin pääkaupungista, Rovaniemeltä, ja vie sinut Pyhä-Luoston upeisiin maisemiin sekä Muonioon nauttimaan Lapin aidosta luonnosta ja rauhasta. Yövy lasikattoisessa iglussa ja ihaile revontulia sekä tähtitaivasta kaamoksen pimeydessä. Nauti Jerisjärven upean saunamaailman lempeistä löylyistä ja pulahda virkistävään avantoon. Lumikenkäile, hiihdä tai hyppää huskyvaljakon ohjaksiin. Vaihtoehtoja riittää!
Suunnittele ja varaa matkasi 4-6 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Kainuun vehreät metsät ja luonnonantimet

Vuokatti-Kuhmo-Hossa-Ukkohalla-Paljakka-Kajaani

Lähde Kainuun luontoon. Tällä matkalla koet Kainuun upean monimuotoisen luonnon vehreine vaaroineen, jylhine rotkoineen ja kansallispuistoineen. Tutustut naavaiseen korpimaisemaan, yhteen Suomen korkeimmista luonnonvaraisista vesiputouksista sekä pitkiin hiekkarantoihin Kainuun omalla paratiisisaarella. Kainuun rikas luonto kutsuu kulkemaan. Reitin varrella tutustuttavat kohteet sopivat monipuolisesti eritasoisille ulkoilijoille.
Suunnittele ja varaa matkasi 6-8 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Luontoa ja Pohjoisen eläimiä

Oulu - Syöte - Ranua - Rovaniemi

Koe Pohjoisen kaupungit ja tapaa Ranuan suloiset eläinasukkaat. Nauti Lapista ja sen upeasta luonnosta perheen kesken! Vieraila joulupukin luona, hyppää huskyvaljakon kyytiin tai ihastele revontulia. Vaihtoehtoja on lukuisia!
Suunnittele ja varaa matkasi 3-6 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Luksusloma talven ihmemaassa

Rovaniemi

Lapin pääkaupunki, Rovaniemi, on joulupukin koti ja todennäköisesti yksi pohjoismaiden kiinnostavimpia kaupunkeja. Yksi syy siihen on Joulupukin mahtava Pajakylä, jossa viihtyy koko perhe. Rovaniemellä on myös loistava museo tarjonta; Arktikumin ja Korundin museot, jotka ovat jo arkkitehtuuriltaan säväyttäviä ulkopuolelta! Myöskään upeita talvimaisemia ja erilaisia aktiviteetteja Rovaniemeltä ei puutu, näitä löytyy heti keskustan ulkopuolelta esimerkiksi Ounasvaaralta!
Suunnittele ja varaa matkasi 2-3 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Kainuun kirjallisuuden historialliset helmet

Kajaani-Sotkamo-Kuhmo-Suomussalmi-Puolanka-Paltamo

Kainuussa ovat syntyneet monet kirjallisuuden klassikot kuten kansalliseepoksemme Kalevala, jonka piirilääkärimme Elias Lönnrot kokosi, samoin kuin Eino Leinon, Ilmari Kiannon, Isa Aspin ja Veikko Huovisen mestariteokset. Tervetuloa Kainuun suurten kirjailijoiden matkaan!
Suunnittele ja varaa matkasi 2-4 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Itä-Lapin helmet

Rovaniemi-Posio-Ruka-Salla

Itä-Lappi on ollut monelle tutkimatonta aluetta, mutta viime vuosina Lapin itäisten osien suosio on kasvanut – eikä syyttä! Itäinen kiertomatka johdattaa sinut Rovaniemeltä komeaa maisematietä Posion kautta Rukalle, josta matkataan pohjoiseen Sallaan ja sieltä voi palailla Kemijärven kautta takaisin Rovaniemelle. Matkalle mahtuu upeita luontokohteita, kulttuuria, pieniä kyliä ja upeita maisemia!
Suunnittele ja varaa matkasi 3-6 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Rovaniemestä nelostietä ylöspäin!

Rovaniemi-Saariselkä-Utsjoki-Inari

Ehkäpä se Lapin perinteisin road trip suuntaa Rovaniemeltä nelostietä pohjoiseen kohti Nordkappia. Tällä kertaa reissu tehdään kokonaan Suomen puolella eteläisestä Lapista aina Utsjoen ja Tenon jylhiin tunturimaisemiin. Mukavina yöpymispaikkoina matkalla toimivat Saariselkä, Utsjoki ja Inari. Matkalla kannattaa kiinnittää erityistä huomiota Lapin vaihtuviin maisemiin sekä paikalliseen kulttuuriin. Rovaniemellä Arktikum ja Inarissa Siida johdattavat matkaajan pohjoisen ja Saamenmaan asioihin.
Suunnittele ja varaa matkasi 3-7 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Suomen rannikkoa ja saaristoa

Salo-Mathildedal-Kemiönsaari-Taalintehdas-Kasnäs-Hiittinen-Bengtskär-Hanko-Tammisaari-Tenhola

Hyppää pyörän selkään ja polje rannikkoa seuraillen merellisissä saaristomaisemissa. Poikkea matkan varrella idyllisissä ruukki- ja rannikkokylissä virkistäydy reitin varrella olevilla uimapaikoilla, herkuttele paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa ja ihaile Suomen luonnon rauhaa kolmessa eri kansallispuistoissa. Koko reitillä on pituutta reilu 200 km, josta osa tehdään meriteitse. Hangon ja Kasnäsin välisellä merireitillä voit tutustua Bengtskärin majakkaan.
Suunnittele ja varaa matkasi 3-6 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Seikkailua Uudenmaan merialueilla

Espoo-Kirkkonummi

Seikkaile Espoon ja Kirkkonummen upeilla merialueilla. Tällä teemareitillä tutustut alueen parhaisiin saaristo- ja ulkoilukohteisiin. Nauti virkistävästä meri-ilmastosta ja rentoudu. Tämä teemareitti soveltuu koko perheelle ja kaikille ulkoilusta nauttiville. Voit toteuttaa matkan sellaisenaan tai muokata sitä omaan aikatauluun sopivaksi.
Suunnittele ja varaa matkasi 2-4 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Satakunnan ja Varsinais-Suomen historiaa

Pori-Salo-Mathildedal-Taalintehdas

Tämän teemareitin voit aloittaa kummasta päästä vain, mikä parhaiten sopii omaan aikatauluusi. Matka kulkee Noormarkun ruukeilta, Leineperin, Kauttuan, Teijon kylien kautta Taalintehtaalle. Matkaa kertyy yhteen suuntaan noin 260 km, kun menee suorinta tietä. Ruukkireitin varrella sijaitsee monia kahviloita ja ravintoloita, joiden tuotteiden kautta pääsee maistamaan paikallisesti tuotettuja herkkuja. Historialliset ruukkimiljööt ja paikallinen ruoka sopivat hyvin yhteen.
Suunnittele ja varaa matkasi 3-5 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Merta ja saaristoa

Kirkkonummi - Espoo

Espoon ja Kirkkonummen merellisyys on vertaansa vailla. Koe unohtumattomia elämyksiä ja merellistä tunnelmaa tällä teemareitillä. Tämä teemareitti soveltuu merta ja saaristoa rakastaville perheille, pariskunnille ja ystäväporukoille. Matkan voi toteuttaa sellaisenaan tai sitä voi muokata mieleisekseen ja omaan aikatauluun sopivaksi.
Suunnittele ja varaa matkasi 2-4 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Viikonlopuksi tai pidemmäksi aikaa!

Tampere

Laajan aktiviteettitarjonnan ansiosta Tampere on Suomen suosituimpia ja ihastuttavimpia matkailukohteita. Historiallinen arkkitehtuuri, loistavat ulkoharrastus mahdollisuudet, monipuolinen ravintolatarjonta, upeat maisemat kattoterasseilta, ostosmahdollisuudet, huvipuisto Särkänniemi, ainutlaatuinen yöelämä, kaupungin läpi virtaava joki, puistot ja paljon muuta! Useiden eri aktiviteetti vaihtoehtojen avulla voit rakentaa toivomasi kaltaisen viikonlopun nauttien monipuolisista elämyksistä!
Suunnittele ja varaa matkasi 2-4 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Tunturien
erämaa

Rovaniemi - Kilpisjärvi - Muonio

Kilpisjärven mahtava Saana kuuluu jokaisen suomalaisen kokea ainakin kerran elämässään. Tosin moni sinne myös palaa kerta toisensa jälkeen. Autoreissulla Rovaniemeltä Käsivarren suuntaan matkalle mahtuu monta mukavaa kylää ja matkailukohdetta, joissa pysähtyä. Mennessä voi valita reitin Levin ja Muonion kautta KIlpisjärvelle ja paluumatkan ajella vaikka Lapin länsirajaa pitkin Tornio-Muoniojoen vartta.
Suunnittele ja varaa matkasi 5 - 7 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Oletko valmis astumaan satumaailmaan?

TURKU – NAANTALI – UUSIKAUPUNKI – RAUMA – PORI

Kävely vanhojen puutalojen keskellä on kuin astuisi satumaailmaan: värikkäät rakennukset, koristeelliset julkisivut, mukulakivikadut luovat tunnelmaa, joka huokuu mennyttä aikaa. Suomen lounaisrannikon vanhoissa puutalokaupungeissa löydät monia ravintoloita, kahviloita, putiikkeja ja museoita. Suurin osa puutalokaupungeista on rakennettu 1700–1800-luvuilla. Alueista pidetään hyvää huolta, mikä takaa sen, että pääsemme jatkossakin ihastelemaan näitä uniikkeja ja historiallisia kohteita.
Suunnittele ja varaa matkasi 3 - 5 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Täydellinen irtiotto

KEILANIEMI – OTANIEMI – LAAJALAHTI – LEPPÄVAARA – TAPIOLA

Nauti yhden tai kahden yön reissusta Espoossa ja tutustu Rantaraittiin, kulttuurikohteisiin ja ostosmahdollisuuksiin.

Espoossa on nähtävää ja koettavaa useammalle päivälle, mutta tänne voi tulla hyvin myös miniloman viettoon. Tämä pääosin pyörän selässä toteutettava teemareitti sopii erinomaisesti pariskunnille ja ystäväporukoille, jotka kaipaavat irtiottoa arjesta. Voitte toteuttaa reitin sellaisenaan, tuunata sisällön mieleiseksenne tai pidentää lomaanne useampaan päivään. Tämä teemareitti on toteuttavissa ilman omaa autoa helposti, vaivattomasti ja vastuullisesti.
Suunnittele ja varaa matkasi 1 - 2 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Rennosti fillarilla

Turun saaristo

Saariston rengastie tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Turun saaristoon. Rengastien kulkija siirtyy saarelta saarelle välillä siltoja pitkin, välillä maantielauttojen, lossien ja yhteysalusten kyydillä. Rengastie kulkee Paraisten kaikkien pääsaarten läpi. Jokainen saari on ainutlaatuinen ja kesäisin täällä on tarjolla monipuolista palvelua. Saariston rengastie on mukava tapa tutustua saaristoon. Voit itse valita, kuinka liikut saaristoalueella: veneellä, pyörällä, moottoripyörällä, autolla, bussilla tai vaeltamalla
Suunnittele ja varaa matkasi 2 - 5 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Urbaaneja elämyksiä

Helsinki - Siellä on kaikki

Lomaile pääkaupungissa lyhen tai pidemmän aikaa, ja koe Helsingin monipuolinen luonto, ravintola ja kulttuuritarjonta. Tällä lomalla voit jättää autosi kotiin, julkisen liikenteen bussilla olet hetkessä Nuuksion Kansallispuistossa, yhteyslautalla Suomenlinnassa tai metrolla Aurinkolahden rantabulervadilla. Myös Helsingin keskustassa riittää nähtävää ja koettavaa; vanhat rakennukset ja kirkot huokuvat upeaa arkkitehtuuria, vehreät puistot kutsuvat piknikille ja kauppatorin kuhina vetää puoleensa. Päivä Helsingissä kuluu kuin siivillä!
Suunnittele ja varaa matkasi 2 - 5 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Elävä rannikko

HELSINKI-PYHTÄÄ-KOTKA-VIROLAHTI-MIEHIKKÄLÄ-HAMINA

Kotka sijaitsee puolentoistatunnin ajomatkan päässä Helsingistä, Suomen kaakkoiskulmassa. Kotka on tunnettu suosittuna merenrantakaupunkina ja täydellinen viikonloppukohde. Viikonlopun aikana voit nauttia lukuisista kauniista puistoista, Mansikkalahden uimarannasta ja luonnosta. Ei pidä myöskään unohtaa Kotkan toria, josta voit ostaa alkuperäisen posson. Makean munkkityyppisen herkun, joka on täytetty omenahillolla.
Suunnittele ja varaa matkasi 2 - 4 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Suomen syntymailla

Suomen Itäraja

Via Karelia, vanhin matkailutie, perustettu vuonna 1966, kulkee Suomen itärajaa pitkin etelästä Lappiin. Tien kokonaispituus on noin 1080 kilometriä. Tie kulkee kuuden maakunnan läpi alkaen etelästä, Vaalimaalta, jatkuen Lappiin, Venäjän rajan läheisyydessä sijaitsevaan Sallaan asti. Koe ja nauti vaihtuvista maisemista ja rakastu Suomen aitoon luontoon!
Suunnittele ja varaa matkasi 5 - 10 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Kaipuu Karjalaan

Joensuu - Lieksa - Nurmes - Koli

Koe Suomen kansallismaisema Kolin Kansallipuiston sydämessä, Pohjois-Karjalan pääkaupunki, Joensuu ja Nurmeksen luonto sekä Karjalan lomakeskus Bomba. Suomessa automatkailu on helppoa ja stressitöntä varsinkin suurien kaupunkien ulkopuolella. Matkan varrella voit pysähtyä pienissä kylissä ja pistäytyä järvien rannoilla uimassa. Kansallispuistoihin pääset helpoiten omalla autolla
Suunnittele ja varaa matkasi 3 - 6 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Päijänteen ympäri

Asikkala – Sysmä – Toivakka – Jyväskylä – Muurame – Jämsä – Kuhmoinen – Padasjoki - Lahti

Päijänne on Suomen toiseksi suurin järvi. Sitä ympäröi maaseutu- ja järvimaisemat, idylliset kaupungit ja useat saaret. Voit ajaa Päijänteen ympäri joko myötäpäivään tai suositusten mukaisesti. Aloita matkasi Lahdesta ja aja Jyväskylään päivässä tai kahdessa. Aja Päijänteen kauneimpien maisemien ja pienten kylien kautta. Tutustu erilaisiin aktiviteetteihin, joita löydät reitin varrelta. Löydät matkallesi varmasti monipuolista tekemistä ja uusia elämyksiä!
Suunnittele ja varaa matkasi 3 – 5 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Luonto ja elämys

Päijänteen kansallispuisto – Padasjoki – Leivonmäen kansallispuisto – Jyväskylä – Etelä-Konneveden kansallispuisto – Äänekoski – Pyhä-Häkin kansallispuisto – Salamajärven kansallispuisto – Kivijärvi

Tämän jännittävän viiden kansallispuiston reitin varrella pääset kokemaan ja tutustumaan Päijänteen, Leivonmäen, Konneveden, Pyhä-Häkin ja Salamanjärven kansallispuistoihin! Voit vaihtoehtoisesti aloittaa matkasi Salamajärveltä ja ajaa sieltä etelään. Reittiä voit muuttaa haluamallasi tavalla tai kokea sen reittisuosituksen mukaisesti. Tämä reitti takaa upeat maisemat ja luonnonläheiset elämykset.
Suunnittele ja varaa matkasi 2 – 6 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Lumoava järviluonto

Jyväskylä – Laukaa – Äänekoski – Viitasaari – Pihtipudas – Kinnula – Salamajärven kansallispuisto - Kivijärvi

Keitele on yksi Suomen suurimmista järvistä. Voit aloittaa matkasi kulttuurikaupunki Jyväskylästä ennen seikkailuasi Keiteleen ympärillä olevissa idyllisissä järvimaisemissa. Laukaa ja Äänekoski ovat vierailemisen arvoisia kohteita - nämä kohteet tarjoavat aitoa luontoa, paikallisia saunoja sekä gastronomisia elämyksiä. Salamajärven kansallispuisto tarjoaa mielettömiä reittejä luonnossa viihtyvälle ja samalla suunnalla sijaitsevat Viitasaari, Pihtipudas, Kinnula ja Kivijärvi tarjoavat unohtumattomia kokemuksia Keiteleen upeissa maisemissa.
Suunnittele ja varaa matkasi 2 – 5 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Se kevyempi pyöräilyreitti

Naantali-Rymättylä-Seili-Nauvo-Parainen-Turku

Mielenkiintoinen tapa päästä lähelle saaristoa, merituulen tuoksuihin ja auringon säteiden hellittäväksi on ottaa alle fillari ja suunnata Pienelle Rengastielle. Tämä reitti on hieman yli 100 kilometrin mittainen ja sen voi kulkea kumpaan suuntaan tahansa, esimerkiksi Naantalista Seilin saaren kautta Nauvoon ja Turun halki aina takaisin Naantaliin. Matkan varrella kannattaa pysähtyä herkuttelemaan vaikkapa idyllisessä Naantalin vanhassa kaupungissa. Reitti on tehtävissä toukokuun puolesta välistä elokuun loppuun. Saatavuus 29.08.2021 asti.
Suunnittele ja varaa matkasi 2-5 päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset