Alueet

Image

Lappi

Lappi tarjoaa seikkailuja; voit vaeltaa tuntureilla, nauttia omasta rauhasta erämaa-alueilla, ihailla arktisia vesistöjä ja hengittää maailman puhtainta ilmaa. Asukkaita Lapissa on alle 200 000, poroja puolestaan yli 200 000. Lappi tarjoaa ympärivuotisia elämyksiä – kesän yöttömän yön auringon sekä talven revontulien loisteen. Unohtamatta Euroopan ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten, rikasta ja mielenkiintoista kulttuuria.

14 Reittiä

20 Kohdetta

Image

Turku & Saaristo

Turku, Suomen vanhin kaupunki ja edellinen pääkaupunki, tarjoaa upeat puitteet nauttia kulttuurista, historiasta, moninaisista palveluista sekä upeista ruokaelämyksistä. Aurajoen ranta on Turun sydän. Aurajoen suulta alkaa 40 000 saaren saaristoalue, jota kutsutaan yhdeksi maailman kauneimmista saaristoista. Saaristoon voi tehdä päiväretkiä tai lähteä useammaksi päiväksi saarihyppelylle kokemaan idyllisten saaristokylien tunnelmaa ja ihailla luonnon kauneutta.

9 Reittiä

20 Kohdetta

Image

Tampereen Seutu

Tampereen Seutu sijoittuu Näsijärven ja Pyhäjärven rannoille. Järvien ympärille on kehittynyt alue, joka tarjoaa hulppeita kansallismaisemia, suomalaisen teollisuuden historian havinoita, tärkeitä kulttuurikohteita sekä urheilun huippuhetkiä. Tampereen alueella on useita kohteita niin kulttuurinnälkäisille kuin lapsiperheille, unohtamatta sitä, että Tampere on nimetty maailman saunapääkaupungiksi.

3 Reittiä

9 Kohdetta

Image

Saimaa

Saimaan alueen rikas historia, puhdas luonto ja hyvät matkailumahdollisuudet tekevät alueesta ainutlaatuisen vesistön maailmassa. Se on Suomen suurin ja Euroopan neljänneksi suurin järvi, jonka alueella voit tavata hyvin uhanalaisen, 8000 vuotta sitten alueelle eristäytyneen Saimaannorpan.

6 Reittiä

8 Kohdetta

Image

Kymenlaakso

Kymenlaakson seutu tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävää moneen makuun – luontoaktiviteeteista museoihin sekä upeisiin puistoalueisiin. Historian havinat ovat jättäneet omat maamerkkinsä myös tälle seudulle. Kymenlaakson merellinen luonto tarjoaa loistavat ulkoilu- ja veneilymahdollisuudet. Alueella voi nauttia saaristoristeilyistä, luonnonpuistoista ja monimuotoisista Kymenlaakson maisemista. Kaloistaan tunnettu Kymijoki on Etelä-Suomen paras lohenpyyntipaikka.

2 Reittiä

6 Kohdetta

Image

Helsinki & Uusimaa

Helsinki, Suomen pääkaupunki, on pieni suurkaupunki, jossa riittää nähtävää ja koettavaa lyhyiden etäisyyksien päässä. Aatteet ja rakennustyylit ovat jättäneet jälkensä pääkaupunkiin - upea, empiretyylinen Senaatintori, Katajanokan jugendkaupunginosa kuin Puu-Vallilan kauniit puiset työläiskorttelit kertovat omaa tarinaansa. Uusimaa tarjoaa mieleenpainuvia luontoelämyksiä, idyllisiä pikkukaupunkeja, laajan tarjonnan kulttuurin ja urheilun saralla sekä historian havinoita alueen nähtävyyksien parissa.

9 Reittiä

11 Kohdetta

Image

Järvi-Suomi

Järvi-Suomi sijaitsee Sisä-Suomessa lähinnä maan itäisissä ja keskisissä osissa. Tälle alueelle on tunnusomaista runsasjärvisyys ja vaihteleva maisema. Järvi-Suomen pinta-alasta on yli 50% järviä. Tämä alue on veneilijän ja vesilläliikkujan paratiisi. Henkeäsalpaavat järvimaisemat ja tuhannet saaret houkuttelevat suomalaisia lomailemaan Järvi-Suomessa, etenkin kesäisin.

5 Reittiä

18 Kohdetta

Image

Itä-Suomi

Itä-Suomi on monipuolinen ja elämyksellinen matkakohde. Kuopion torilla, mualiman navalla, täytyy ehdottomasti maistaa paikallista kalakukkoa. Idässä on upeita hiekkarantaisia järviä sekä mieleenpainuvia maisemaelämyksiä. Koli tarjoilee upeita kansallismaisemia ja Kainuun erämaan piilokojut vievät karhujen, susien ja ahmojen maailmaan. Itä-Suomen hulppeissa maisemissa kelpaa tehdä vaelluksia tai melontaretkiä.

5 Reittiä

15 Kohdetta

Image

Oulun seutu & Pohjanmaa

Oulun seudulla yhdistyvät kaupunkielämä, monipuolinen luonto, tunturimaisemat ja saariston elämykset. Luonnossa kulkija saattaa törmätä poroon tai kuukkeliin. Myös aidon erämaan tuntu on voimakkaasti läsnä suurissa metsissä ja vaaroilla. Lännessä avartuu aava meri, kun taas idässä odottaa taianomainen Oulankajoen alue kansallispuistoineen. Pohjanmaalla länsirannikon lakeudet tarjoavat laakeita peltoja, historiaa ja nostalgiaa. Vesi on myös Pohjanmaalla aina lähellä – meri, joet ja järvet monipuolistavat alueen maisemaa. Kaksikielisyys on myös tärkeä osa tätä aluetta. Pohjanmaalla riittää mielenkiintoisia huvituksia niin lapsille kuin aikuisille; huvipuistot ja eläintarhat soveltuvat lapsiperheiden kohteiksi ja Suomen tunnetuimmat tislaamot houkuttelevat alueelle varttuneempaa matkailijaa.

2 Reittiä

18 Kohdetta