• Image
 • Image
 • Image
 • Image
  majava
 • Image
  Norppa vedessä
 • Image
  Kalasääski
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
  Kahvitauko
 • Image
  Majava ja norppa
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image

  Auringonlaskun safari

  Koe auringonlasku upeissa järvimaisemissa. Opas vie sinut syvälle kansallispuiston sokkeloihin, parhaille norppapaikoille. Keskikesällä paras aika löytää norppa rantakivellä on auringonlaskun aikaan.

  3 tuntia

  Helppo

  Kuvaus

  Auringonlaskun norppasafari Linnansaaren kansallispuistoon

  Norppia on mukavin tarkkailla silloin kun ne makoilevat rantakivillä. Toukokuussa, karvanvaihdon aikaan norpat köllivät kivillä läpi päivän. Kesä-syyskuussa norpat ovat aktiivisempia ja nousevat kiville lepäämään vasta illalla. Auringonlaskun aika onkin paras aika lähteä norpparetkelle ja silloin norpan näkeminen on todennäköisintä. Katso lähtöajat kalenterista!

  Opastettu norppasafari vie sinut Linnansaaren kansallispuiston sokkeloiseen saaristoon saimaannorpan ja sääksen kotivesille.  Retkellä etsimme aktiivisesti norppaa ja käymme katsomassa kalasääskeä. Retken vetäjänä toimii alueen tunteva norppaopas jonka mukana pääset varmimmin näkemään tämän sympaattisen hylkeen. Retken aikana nautimme kahvit ja makian. Retken kesto 3 tuntia

  Retki tehdään avoveneellä. Veneessä on vakiovarusteena pelastusliivit, sadepuvut, kiikarit ja ensiapuvälineet.

  Lähtöpaikka: Oravin satama


  Viime hetken varaukset tai et löydä saatavuutta varaussikalenterista?

  Soita toimistollemme ja kysy seuraavaa vapaana olevaa lähtöä puh. 0442747078

  Matkaohjelma

  Oravin kylä sijaitsee kirjaimellisesti Saimaan sydämessä, Idyllinen kylä Oravi sijaitsee Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistojen välissä. Maantien kautta olemme 42 kilometrin päässä Savonlinnasta.

  Oravin kylä on ollut norppakeskus vuosikymmenien ajan, koska sijainti on keskellä parhaita norppavesiä. Retkillämme takaamme upeita luontoelämyksiä eläimiä häiritsemättä.

  Matkaohjelma

  Linnansaaren kansallispuiston vedet ovat täynnä vehreitä saaria ja kallioisia luotoja. Linnansaaren kansallispuistossa asuu noin 80 saimaannorppaa. Saimaan norppakanta on tällä hetkellä noin 450 yksilöä (vuosi 2023).


  Matkaohjelma

  Safarin aikana nautimme kahvit ja makian.


  Hintaan sisältyy

  Retki sisältää oppaan, pelastusliivit, sadevarusteet tarvittaessa, kiikarit, kahvi/tee ja makia.

  Ajelemme avoimilla safariveneillä pienryhmissä.


  Hintaan ei sisälly

  Safari ei sisällä noutoa. Meillä on safaribussi Savonlinnan kaupungista 17 e/hlö, aikataulu:

  Oravi - Savonlinna klo 9.00 ja 19.00
  Savonlinna - Oravi klo 10.00 ja 20.00

  Huomioithan

  NORPPA:

  Norppasafareiden pääsesonki n. 1kk on keväällä jäiden lähdettyä, jolloin norpat vaihtavat talvikarvaa pois. Tällöin norpan voi nähdä köllöttelemässä kivillä ja norppakokemus on parhaimillaan. Toukokuussa näemme norpan lähes 100% varmuudella. Karvanvaihtoajan jälkeen norpat ovat päivällä enimmäkseen vedessä ja nousevat kiville lepäämään vasta illalla. Kesä-syyskuussa norpparetkiä tehdäänkin vasta illalla, auringonlaskun aikaan, jolloin norpan näkeminen kivellä on todennäköistä. Auringonlaskun safarilla mahdollisuus nähdä norppa on noin 50-60%.

  Norpparetket tehdään aina norpan ehdoilla ja niitä häiritsemättä.

  KESTÄVÄ: Matkat ovat norppaystävällisiä emmekä häiritse eläimiä.

  VENE: Järvisafareillamme matkustamme turvallisilla ja nopeilla, mutta hiljaisilla alumiiniveneillä (avoimet veneet). Meillä on myös katamaraani, jossa on keulavisiiri helpottamassa kyytiin nousemista. Myös liikuntarajoitteisten on helppo nousta katamaraanin kyytiin.

  OPPAAT: Kaikilla oppaillamme on vuosien kokemus järviretkistä.

  SÄÄ: Peruutamme matkoja hyvin harvoin sään vuoksi. Meillä on oikeus perua matka tai muuttaa aikataulua siltä varalta, että tuuli on erittäin kova tai on pitkäkestoinen rankkasade tai ukkosmyrsky. Yleensä emme peruuta matkoja sadekuurojen tai epävakaisten sääolosuhteiden vuoksi. Pukeudu sään mukaan! Kylmällä säällä voit lainata haalarin tai sadevarusteet vastaanotosta Oravista (sisältyy retken hintaan).

  Mitä minun tulee tuoda mukana?

  VAATTEET: Hyvät ulkoiluvarusteet, jotka sopivat säähän. Toukokuussa meillä on vielä kylmiä päiviä ja vesi on kylmää. Ota lämpimät vaatteet, pitkähihaiset ulkoiluvaatteet, hanskat ja hattu. Voit myös lainata meiltä haalareita, hattuja, hanskoja ja saappaita (sisältyy hintaan). Lainaamme sinulle myös sadevaatteita tarvittaessa.

  KAMERA: Ota mukaan kamera, jos haluat ottaa kuvia norpista. Huomioi, että otamme kuvia etäältä. Jos sää on sateinen, voit lainata kameralle kuivapussin.


  Tapaamispaikat

  Tämä elämys voidaan aloittaa seuraavista paikoista:
  SaimaaHoliday Oravi
  Kiramontie 27
  Oravi

  Auringonlaskun safari

  3 tuntia

  Helppo

  Seuraava:

  ma 24.kesäk.'24

  kohde

  Savonlinna (Nyslott)

  alkaen

  EUR 75.00