Ähtäri

Pandat ja hauskaa tekemistä ympäri vuoden
Ähtärin kauniit harju- ja järvimaisemat tarjoillaan parhaimmillaan vaellusreiteillä ja luontopoluilla. Puhdas luonto ja vesistö lumoavat kauneudellaan. Ähtäri tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ympäri vuoden. Suomen ensimmäinen luonnonmukainen eläinpuisto Ähtäri Zoo on perustettu vuonna 1973. Eläinpuistossa on noin 60 eläinlajia, joista suurin osa on havumetsävyöhykkeen eläimiä. Vaellus- ja patikointireitit vievät vaihteleviin maastoihin ja valittavana on niin helppokulkuista luontopolkua kuin haastavampaakin maastoa. Ähtärinreitin kalastusalue kattaa Lehtimäen, Soinin ja Ähtärin laajat vesialueet.

Kierinniemen luontopolku polveilee järven ympäröimällä niemellä, jossa luontotaulut kertovat metsän historiasta. Polun varrelta löytyy vanha kelomänty sekä sammaloituneita juoksuhautoja. Polku tarjoaa kulkijalle korkeusvaihteluja. Lyhyt, 2,7 km mittainen luontopolku sopii monenlaisille liikkujille. Polun varrella on muutaman sadan vuoden ikäinen kelomänty ja venäläisten 1900-luvun alussa teettämät, nyt jo sammaloituneet ja maatumisvaiheessa olevat juoksuhaudat, joita ei ole koskaan käytetty. Kierinniemen luontopolku kuuluu Ähtärin matkailualueen reitteihin. Siitä on suora yhteys Nallenpolkuun.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Mustikkavuoren kuntoportaat

Outdoor & Sports

Mustikkavuoren tanssilavan pihapiiriin avattiin syyskuussa 2020 uudet kuntoportaat. Portaat osoittavat, että hyvät kuntoportaat eivät välttämättä vaadi pitkää mäkimaastoa, vaan laadukkaat ja monipuoliset askelmat saadaan aikaan – kauniit maisemat tulee vielä kaupanpäälle.

Ähtärin eläintarha

Wildlife & Nature

Suomen ensimmäinen luonnonmukainen eläinpuisto Ähtäri Zoo on perustettu vuonna 1973. Eläinpuistossa on noin 60 eläinlajia, joista suurin osa on havumetsävyöhykkeen eläimiä.