Alajärvi

Aitoa elämää Aaltojen keskellä
Eteläpohjalaisen ja keskisuomalaisen mentaliteetin kohtauspaikka Alajärvi on vetovoimainen elinkeino- ja koulutustoiminnan sekä lähipalveluiden keskus. Asukkaat ja vierailijat saavat nauttia upeiden järvimaisemien ja viheralueiden keskellä turvallisesta, viihtyisästä ja arkkitehtuurisesti arvokkaasta ympäristöstä.

Sinisen Tien varrella sijaitseva reilu 10000 asukkaan virkeä kaupunki on tunnettu monipuolisista vapaa-aika ja harrastusmahdollisuuksista sekä kulttuuri- ja liikuntapalveluista. Alajärven kaupungin pururata palvelee liikkujia kesät ja talvet ja täyspitkä frisbeegolf-rata houkuttelee golfaajia kauempaakin. Ulkoilureittejä ja niihin kuuluvia taukopaikkoja on viime vuodet paranneltu ahkerasti ja näiden varrella voi patikoida, hiihtää, suunnistaa tai meloa. Yleisiä uimarantoja ja vesistöalueita on kunnostettu palvelemaan erityisesti kesävierailijoita. Monenlaiset kesätapahtumat, kuten jokavuotiset Rokulipäivät ja Lehtimäen Ränkipäivät kokoavat yhteen asukkaat, mökkiläiset ja turistit.

Alajärven kaupunki tunnetaan Aino ja Alvar Aallon kesäviettopaikkana sekä Eero Nelimarkan nimikkomuseon sijaintikuntana. Alajärvellä on ainoana maailmassa arkkitehti Alvar Aallon töitä 80 vuoden ajalta. Etelä-Pohjanmaan taidemuseona toimivassa Nelimarkka-museossa on esillä Eero Nelimarkan taidetta ja vaihtuvia näyttelyitä. Museo panostaa taidekasvatustyöhön ja toimii myös tapahtumapaikkana.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Alajärven Aalto-keskus

History & Architecture

Alajärvi oli arkkitehti Alvar Aallon lapsuuden kesänviettopaikka ja nuoruuden kotiseutu, joka edusti Aalloille vapaa-aikaa perheen ja sukulaisten kanssa vastapainona hektiselle työnteolle ja kilpailuteoksille.

Paalijärven patikkareitti

Outdoor & Sports

Paalijärven patikka on 23 km mittainen ympyräreitti, joka kulkee läpi peltojen ja hyvin hoidettujen talousmetsien Paalijärven kylässä, Etelä-Pohjanmaan Alajärvellä