Espoo

Elämysten, tapahtumien ja innovaatioiden kaupunki
Espoo on Suomen toiseksi suurin ja yksi Euroopan kestävimmistä kaupungeista. Se sijaitsee pääkaupungin vieressä ja on saavutettavissa helposti julkista liikennettä käyttäen. Espoossa on yhden keskustan sijaan viisi ainutkertaista kaupunkikeskusta. Täällä yhteen lomaan voi yhdistää kaupungin sykkeen, kulttuuria, historiaa, lapsiperheiden aktiviteetteja, saariston tunnelmaa ja aitoa erämaata. Seikkailuelämyksiä ja ostosmahdollisuuksia on tarjolla ympäri kaupunkia. Espoon monipuoliset kulttuurikohteet ja –tapahtumat tarjoavat koettavaa läpi vuoden. Kaupungissa on mielenkiintoisia vierailukohteita ja täällä järjestetään satoja urheilu- ja kulttuuritapahtumia vuosittain.

Espoon ainutlaatuinen Rantaraitti on koettavissa kävellen ja pyöräillen. Ulkoilusaariin pääsee tutustumaan saaristoveneiden kyydissä. Majoitu ihanissa hotelleissa, nauti vesiaktiviteeteista, tunnelmoi kahviloissa ja ravintoloissa, tai ihastele kauniita merimaisemia lounasristeilyllä. Nuuksion kansallispuiston monipuolinen majoitus- ja aktiviteettitarjonta mahdollistaa pidemmänkin loman Suomen luonnossa. Osallistu opastetulle luontoretkelle, vuokraa välineet omatoimisesti ja irrottaudu arjesta.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Nuuksion kansallispuisto

Wildlife & Nature

Kun haluat irti kaupungin hälinästä ja sykkeestä ja antaa tilaa ajatuksille, kannattaa suunnata Nuuksion kansallispuistoon. Järvet, metsät, laaksot, suot ja kalliot tarjoavat täydellisen retkiympäristön pääkaupunkiseudun luontohelmeen. Osallistu opastetuille retkille, vuokraa välineet omatoimikäyttöön, patikoi merkittyjä polkuja pitkin tai lähde marjastamaan ja sienestämään luontoa kunnioittaen. Majoitusvaihtoehtoja löytyy hotellista eräkämppään, mökeistä päremajoihin ja puiden latvuksissa leijaileviin tentsile-majoitteisiin.

Meri ja saaristo

Landscapes & Sceneries

Saaristovene kuljettaa matkailijat kesäisin viehättäviin ulkoilusaariin. Majoitu lumoavissa hotelleissa, kävele, pyöräile ja viihdy venesatamissa, kahviloissa ja ravintoloissa. Lähde kalaan tai hyppää SUP-laudan päälle. Kevyen liikenteen väylä Espoon Rantaraitti kulkee meren äärellä tarjoten maisemien kirjon luonnonsuojelualueelta urbaanien kaupunkimaisemien kautta uimarannoille. Merenranta on parhaimmillaan alle kilometrin päässä metroasemasta. Rantaraitti ei nuku talvellakaan. Pakkastalvena voi hiihtää, lumikenkäillä tai pilkkiä meren jäällä.

Kulttuurielämyksiä ja tapahtumia

Arts & Culture

Anna Espoon kulttuuritarjonnan yllättää! Kokonaisuutena ympäri Espoota sijaitsevat museot antavat laajan katsauksen kansainväliseen taidekenttään, Espoon historiaan maaseudulta merelle, kansallistaitelijan elämään sekä lelujen ja kellojen tarinoihin. Ajassa pääsee taaksepäin myös vierailemalla espoolaisissa kartanoissa ja kirkoissa, joilla jokaisella on oma tarinansa. Teatteri, näyttelyt sekä lukuisat festivaalit, konsertit, kaupunki- ja urheilutapahtumat ja Espoon omat pienpanimot ovat tutustumisen arvoinen osa espoolaista kulttuurielämystä.

Pyöräillen Espoossa

Outdoor & Sports

Espoossa on useita pyöräilyreittejä - yhteensä lähes 600 kilometriä. Kunnon kohotus sujuu kuin huomaamatta, kun voit samalla retkellä tutustua museoihin, kulttuurikohteisiin, poiketa uimarannalle tai pysähtyä nauttimaan kesäyön auringonlaskusta. Espoon yli sata kaupunkipyöräasemaa palvelevat läpi pyöräilykauden keväästä syksyyn. Kaupunkipyörät ovat kätevä tapa liikkua Espoossa ja niiden käyttöönotto on vaivatonta. Kaupunkipyörien käyttöoikeuden voi ostaa oman tarpeensa mukaan päiväksi, viikoksi tai vaikkapa koko pyöräilykaudeksi.

Golf-kentät

Outdoor & Sports

Espoon yhdeksän golfkentän kokoelma tekee alueesta loistokkaan golfkeskittymän. Alueen golfkentät tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet eri tason pelaajille, sillä joukosta löytyy sekä Suomen arvostetuimpia että helposti lähestyttäviä ja kotoisia kenttiä sekä klubeja. Luettelo Espoon alueen golfkentistä: Luukki, Lakisto, Espoon Golfseura, Season Golf, Löfkulla Golf, Ringside Golf, Master Golf, Gumböle Golf sekä Tapiola Golf.