Hamina

Kymenlaakson vanhin kaupunki
Koe maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen linnoituskaupunki. Löydä mielenkiintoisia nähtävyyksiä, täynnä historiaa - vain kävelymatkan päässä toisistaan​.

Ihastu idyllisiin puutaloihin ja vieraile alueen kirkoissa ja museoissa, jotka edustavat erilaisia ​​arkkitehtonisia tyylejä. Näe liput, jotka liehuvat lippupuistossa.

Tervasaaressa voit ihailla merta, haistaa suolaveden ja tavata onnellisia kesä ihmisiä. Tai miksi et suuntaisi retkelle kaupungin ulkopuolelle kauniille maaseudulle ja saaristoon.

Hamina on ollut vuosisatojen ajan idän ja lännen kohtaamispaikka, ja se on sijainnut vuorotellen rajan molemmin puolin. Täällä maa ja meri kohtaavat; talvella kietoutuneena lumeen, ja kesällä aallot hyväilevät merenrantahiekkaa ja saariston kallioisia rantoja.

Täällä Haminan pyöreän keskustan ja linnoituksen historia kohtaa kauniin maaseudun, joka tarjoaa tuoreita paikallisia tuotteita torille. Täällä onnelliset ihmiset tapaavat toisiaan - kesäpäivän aurinkoisilla kaduilla ja festivaaleilla, luonnon rauhassa ja hiljaisuudessa vaellusreiteillä, sekä syksyn ja talven tunnelmallisissa tapahtumissa.

Yhteistyössä Visit Kotka-Haminan kanssa toivotamme teidät tervetulleeksi Haminaan!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Haminan Ympyräasemakaava

History & Architecture

Joskus tekee hyvää vain pyöriä ympyrää. Haminan vanhassa kaupungissa näin käy suunnittelemattakin, sillä kaupungin asemakaava on ympyrän muotoinen. Se on peräisin Ruotsinvallan ajoilta 1720-luvun alusta. Haminan asemakaava noudatteli renessanssiajan ihannekaupungin mukaista pyöreää muotoa, ratkaisuun vaikutti voimakkaasti kaupungin sijoittuminen tähtimäisen bastionilinnoituksen sisälle. Kaavan keskeisellä paikalla on kaupungin hallinnon keskus, Raatihuone, josta lähtee säteittäin 8 katua.

Suurlippu ja lippumaailma

History & Architecture

Maailman suurin, 486 neliömetrinen Suomen lippu nostettiin Euroopan korkeimpaan, 100 metriseen lipputankoon vuonna 2019, joka juhlistaa Suomen itsenäisyyttä. Lippu on yhteinen lahja Suomelle ja sen kansalaisille ulkomailta. Suurlippu on nähtävyys, joka korostaa suomalaisten erityistä luonnetta, monimuotoisuutta ja yhteisöllisyyttä kunnioittavassa hengessä. Suurlippu on nähtävillä 365 päivää vuodessa, mutta myrskytuulella se voidaan laskea alas. Lippu on osa Haminan Lippumaailmaa.

Hamina Bastioni - Keskusbastioni

History & Architecture

Vuosina 1803-1811 rakennettu keskusbastioni on Haminan linnoituksen suurin linnake. Sen 58 kasemattia, ts. Muuriholvit, suunniteltiin alun perin räjähdyssuojatuksi varastoiksi. Keski-linnake toimii nykyään tapahtuma-areena Hamina-linnakkeena, jonka peittää kesällä Euroopan suurin katos, johon mahtuu jopa 3000 katsojaa. Holvit on varustettu modernilla tekniikalla, sekä ravintoloilla ja näyttelytiloilla.

Haminan Kauppiaantalomuseo

History & Architecture

Vuonna 1841 valmistunut puurakennus, jossa kauppiaantalomuseo sijaitsee, on kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde. Museo esittelee suomalaisia ​​ja venäläisiä vähittäiskaupan perinteitä 1900-luvulta. Viimeisimmät piharakennukset ovat peräisin 1870-luvulta. Talo avattiin museona 1970-luvun loppu puolella. Museon vierailijat pääsevät tutustumaan, miltä vanhanaikainen suomalainen kauppa näytti 1900-luvun alussa, kun Suomi oli vielä autonominen osa Venäjän keisarikuntaa ja nähdä, kuinka käsityöläiset viettivät elämäänsä kodeissaan ja pihoillaan.

Portimon Polut

Wildlife & Nature

Portimon retkeilyreitti on polkujen verkosto Husulassa, Kannusjärvellä ja Kitulassa Haminasta pohjoiseen. Eri pituiset reitit on merkitty sinisillä pisteillä ja opasteilla risteyksissä. Maisemat vaihtelevat kauniista järvi- ja lampi näkymistä hienoihin hiekkarantoihin, karuihin mäntymetsiin ja kauniiseen maaseutuun.