Hanko

Aurinkoinen Etelä
Lumoava Hangon kylpyläpuisto on ainutlaatuinen suurten pitsihuviloiden alue, joka rakennettiin 1800-1900-luvun taitteessa Hangon kylpylän ympärille. Suurin osa rakennuksista on säilyttänyt alkuperäisen muotonsa upeine torneineen, verantoineen sekä parvekkeineen. Toinen toistaan kauniimmat huvilat vehreiden puutarhojen kera hurmaavat jokaisen kävijän! Osa huviloista toimii yhä majataloina ja ravintoloina.

Vain muutamat pikkukaupungit Suomessa hemmottelevat matkailijoita yhtä laajalla ravintolatarjonnalla kuin Hanko, lisäksi jokaisella ravintolalla on oma tarinansa. Voit ruokailla upeissa merimaisemissa, Brasserie Regatan sisäpihan hämyisessä tunnelmassa tai itäsataman vanhoissa makasiineissa. Herkulliset meren herkut ja lähituotetut raaka-aineet ovat merkittävässä osassa ravintolatarjontaa; paistettua kampelaa, ahventa tai karitsaa vaiko rapuja tai herkullinen saaristolaispöytä?

Lukuisat merenrantaa pitkin mutkittelevat kävelyreitit sekä laaja aktiviteettitarjonta takaa onnistuneen loman. Merimelontaa, SUP-lautailua, joogaa, surffausta, ratsastusta, tennistä tai maastopyöräilyä, Hangossa voit harrastaa! Hemmottele itseäsi spa hoidoissa tai vieraile upeassa Bengstkärin majakassa!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Hangon kylpyläpuisto

History & Architecture

Puiston kauniit vanhat pitsihuvilat on rakennettu 1800-luvun ja 1900-luvun taitteessa Hangon kylpylän ympärille. Tunnettujen arkkitehtien suunnittelemat huvilat edustavat koristeellista puuarkkitehtuuria. Monet kylpylän vieraista majoittuivat huviloissa viettäessään kesät Hangossa. Osa huviloista toimii yhä majataloina ja ravintoloina. Kylpyläpuisto sijaitsee keskustassa ja on osa Hangon kansallista kaupunkinpuistoa.

Hangon vesitorni

Landscapes & Sceneries

Vesitorni kohoaa noin 65 metriä merenpinnan yläpuolelle tarjoten upean näköalan Hangonniemen ja Itämeren ylitse. Tornissa on hissi sekä ylhäällä kaukoputki tarkempaan katseluun.

Puistovuoren Rakkauden polku

Wildlife & Nature

Puistovuoren rakkauden polku on sekoitus upeaa luontoa ja historiaa. Polku mutkittelee rantakallioiden ja metsän läpi tarjoten upeat näkymät merelle sekä Hangon kaupunkiin. Reitti soveltuu loistavasti lintujen katseluun ja polun varrelta löydät myös komean jättihiidenkirnun. Polun varrella voit lisäksi nähdä historialliset rannikkotykkien tuliasemien rauniot.

Regatta Spa

Wellness

Suomen ainoassa Babor Signature Spa -sertifioidussa hyvinvointikeskuksessa, Regatta Spassa, yhdistyvät Hangon merellinen tunnelma ja erilaiset spa hoidot. Nauti rentouttavista kauneushoidoista, uima-altaasta, hieronnasta sekä erilaisista saunoista.

Tulliniemen luontopolku

Wildlife & Nature

Suomen mantereen eteläisin kärki sijaitsee Hangossa. Luonnonsuojelualueella kulkeva 6,7 km pitkä luontopolku kiemurtelee metsän, niittyjen sekä meren hiomien kallioiden lävitse. Polku on paikoin vaikea kulkuinen eikä sovellu liikuntaesteisille. Alueella saa liikkua vain merkittyjä reittejä pitkin.