Heinävesi

Luostarien ja kanavien kaupunki
Kauniilla paikalla sijaitseva Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin keskus, joka ottaa vastaan vieraita ympäri vuoden. Lintulan Pyhän Kolminaisuuden nunnaluostari on avoinna matkailijoille kesäaikaan.

Josef Steinbäckin suunnittelema Heinäveden kirkko on vuonna 1891 valmistunut uusgoottilainen puukirkko. Kirkkoon mahtuu jopa 1600 henkilöä ja se kuuluukin Suomen suurimpiin puukirkkoihin.

Heinäveden suurimmat järvet ovat Kermajärvi ja Juojärvi. Heinäveden reitti ja sen kuusi kanavaa ovat osa suomalaista kansallismaisemaa. Kapeat, mutkaiset vesistöt, saaristo ja vanhat kanavat tekevät reitistä ainutlaatuisen. Kanavat rakennettiin 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Höyrylaivat ovat liikennöineet reittiä jo yli sadan vuoden ajan. Nykyäänkin matkailijat voivat seilata m/s Puijolla Kuopiosta tai Savonlinnasta Heinävedelle ihaillen samalla kaunista kansallismaisemaa. Lisäksi m/s Sergei risteilee Valamon luostarilta Juojärvelle.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kaunis kanava-alue

Landscapes & Sceneries

Heinäveden reitti ja sen kuusi kanavaa. Kapeat ja mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät reitistä ainutlaatuisen. Tämä reitti on koettava ainakin kerran elämässä! Heinäveden reitin kanavat rakennettiin 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Karvion kanava avasi laivareitin Kuopiosta Heinävedelle sen valmistuessa vuonna 1896. Kermajärven alapuoliset Kerman, Vihovuonteen ja Pilpan kanavat rakennettiin vuosina 1903-1906 mahdollistaen laivareitin Savonlinnaan.

Koloveden kansallispuisto

History & Architecture

Koloveden kansallispuistossa voit rauhoittua ja nauttia luonnosta Saimaan rannalla. Jylhät rantakalliot ja muinaiset kalliomaalaukset kertovat luonnon ja ihmisen vuosituhantisesta yhteiselosta. Kansallispuiston vesistöt soveltuvat erinomaisesti melontaan ja soutamiseen. Jos olet onnekas, saatat myös nähdä saimaannorpan. Kansallispuistossa on kaksi merkittyä reittiä, Nahkiaissalon luontopolku Selkälahden alueella ja Mäntysalon retkeilypolku Mäntysalon saaren pohjoispäässä.

Valamon luostari

History & Architecture

Valamon munkkiluostari on Suomen ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Se sijaitsee luonnonkauniilla paikalla ja toivottaa matkailijat tervetulleeksi ympäri vuoden. Luostarin rauhallinen ilmapiiri ja sen luonnonläheisyys tarjoavat mahdollisuuden hiljentymiseen ja rauhoittumiseen kiireisen arjen keskellä.