Helsinki

Arkkitehtuuria, kulttuuria, monipuolinen ravintola tarjonta, luonto ja loistavat ostosmahdollisuudet
Kaupunki on parhaimmillaan kesällä kun aurinkoinen sää ja valoisat illat tuovat terassit täyteen elämää. Kuitenkin myös muina vuodenaikoina Helsingissä riittää nähtävää.

Helsingissä julkisen liikenteen yhteydet ovat erinomaiset. Joukkoliikenne (HSL) kattaa bussi-, raitiovaunu-, metro-, lähijuna- ja lauttaliikenteen palvelut. Sekä ratikat, bussit, metro, lähijunat että Suomenlinnan lautta ovat kaikki käytössäsi samalla lipulla. Kertalipun voit ostaa HSL-sovelluksella, HSL:n lippuautomaatista, R-kioskista tai muista HSL:n myyntipisteistä. Vuorokausilippu on kätevä kun teet useampia matkoja.

Meri on tärkeä osa Helsinkiä. Se ympäröi kaupunkia kolmelta suunnalta: etelästä, idästä ja lännestä. Helsingin rannikolla on n. 330 saarta ja niistä monet ovat virkistyskäytössä. Helsingissä on mahdollista nauttia merestä ja saaristosta myös ilman omaa venettä. Suomenlinnaan pääsee Kauppatorilta HSL:n lautalla ympäri vuoden. Myös moniin muihin saariin on lauttaliikennettä kesäaikaan.

Helsinkiin tutustut helposti myös jalkaisin. sillä useimmat nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä keskustasta. Jos liikut mielummin pyörällä, voit vuokrata käyttöösi kaupunkipyörän lukuisilta kaupunkipyöräasemilta.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Suomenlinna

History & Architecture

Suomenlinnan merilinnoitus on upea Unescon maailmanperintökohde ja syystäkin yksi Suomen suosituimmista käyntikohteista. Suomenlinna on myös Helsingin kaupunginosa, jossa asuu n. 800 asukasta. Linnoituksessa on kuusi kilometriä muuria, sata tykkiä, jännittäviä tunneleita sekä kauniita puistoalueita. Suomenlinnassa on myös museoita, opastettuja kierroksia, ravintoloita ja tapahtumia. Linnoitus sijaitsee Helsingin edustalla ja sinne pääsee ympäri vuoden helposti Kauppatorilta HSL:n lautalla.

Senaatintori

History & Architecture

Senaatintori ja sen ympäristö muodostaa ainutlaatuisen uusklassisen kokonaisuuden. Aukiota hallitsee neljä C. L. Engelin (1778-1840) suunnittelemaa rakennusta: Suomen kenties tunnetuin ja valokuvatuin rakennus, Tuomiokirkko sekä Valtioneuvoston linna, Yliopiston päärakennus ja Kansalliskirjasto. Aleksanteri II:n patsas sijaitsee keskellä toria.

Temppeliaukion kirkko

History & Architecture

Kallioon louhitun Temppeliaukion kirkon arkkitehtuuri luo tunteen Jumalan, ihmisen ja luonnon välisestä siteestä. Timo ja Tuomo Suomalaisen suunnittelema vuonna 1969 valmistunut kirkko sijaitsee Etu-Töölössä aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Erikoisen arkkitehtuurinsa vuoksi se kuuluu Helsingin suosituimpiin nähtävyyksiin. Kirkkosalin kattaa teräsbetonipalkeilla kallioseiniin tuettu kupoli. Sisäseinät puolestaan ovat rosoista kalliota ja louhoskivimuuria. Hyvän akustiikkansa vuoksi kirkko on myös suosittu konserttipaikka.

Design District Helsinki

City Life

Helsingistä löydät satoja liikkeitä, joista voit ostaa suomalaisia huippuluokan design-tuotteita. Design District levittäytyy Punavuoresta Kaartinkaupungin, Kampin ja Ullanlinnan suuntaan ja korttelissa on niin designliikkeitä, museoita, taidegallerioita, ravintoloita ja hotelleja kuin työpajoja ja suunnittelutoimistoja. Täällä voit tutustua niin tunnetuimpiin suomalaisen muotoilun ikoneihin kuin uusiin tulokkaisiin. Design District on luovuutta, ainutlaatuisuutta, kokemuksia, designia ja suomalaista kaupunkikulttuuria.

Ateneumin taidemuseo

Arts & Culture

Ateneum on Suomen tunnetuin taidemuseo ja osa Suomen Kansallisgalleriaa. Museon teokset ovat juurtuneet suomalaisten muistiin: Ateneumin kokoelmaan kuuluu 1800-luvun tunnetuimpia maalauksia kultakauden ikonisimmilta maalareilta kuten Akseli Gallen-Kallelalta, Hugo Simbergiltä ja Helene Schjerfbeckiltä, mutta myös uudempia teoksia. Suomalaisen ja kansainvälisen taiteetn suositut näyttelyt avaavat uusia näkökulmia menneeseen ja tulevaan.