Hossan kansallispuisto

Kuuletko erämaan rauhoittavan hiljaisuuden?
Hossan mahtava erämaa on erinomainen kohde: komeassa harjuluonnossa kulkevat reitit kutsuvat patikoimaan ja pyöräilemään, kristallinkirkkaat järvet puolestaan melomaan ja kalastamaan. Julma-Ölkyn ja Värikallion kalliomaalaukset piirtävät tarinoita tuhansien vuosien takaisesta shamanismista.

Hossan kansallispuisto sopii erinomaisesti lapsiperheille ja osittain myös liikuntaesteisille: osa poluista on kuljettavissa pyörätuolilla ja puistossa on myös liikuntaesteisille soveltuvia kalastuslaitureita, laavu sekä vuokramökkejä.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Maastopyöräily

Outdoor & Sports

Hossan kansallispuistosta löytyy neljä merkittyä pyöräilyreittiä, jotka kiemurtelevat upeissa harju- ja järvimaisemissa. Reiteistä lyhin, Jatkon Valkea, soveltuu aloitteijoille helppouden vuoksi. Muut reitit ovat haastavampia.

Melonta

Wildlife & Nature

Hossan alueella kohtaavat kolme vapaasti virtaavaa vesistöä: Somerjoki ja Peranganjoki sekä Iikoski. Vesiväylät jatkuvat Hossasta etelään Kiantajärven kautta Oulujärvelle ja sieltä Perämerelle saakka. Hossan joet ovat helposti melottavia.

Vaellus

Wildlife & Nature

Hossan kansallispuisto tarjoaa noin 90 kilometrin verran merkittyjä polkuja. Suurin osa helpohkoista poluista mutkittelee upeissa harju- ja järvimaisemissa. Voit tehdä myös pidemmän vaelluksen yhdistämällä eri reittejä.

Kalastus

Wildlife & Nature

Kymmenen prosenttia Suomussalmen alueesta on vettä, joka tarkoittaa yli 1000 järveä ja lampea, jokien ja purojen määrästä puhumattakaan. Kunnan alueelta löydät useita paikkoja uisteluun, perhokalastukseen ja talvikalastukseen.