Houtskari

Jotain enemmän
Houtskari muodostuu noin 700 erikokoisesta saaresta. Houtskarissa on kirjoilla noin 520 asukasta, mutta täällä on myös paljon vapaa-ajanasukkaita. Houtskarissa on monia poikkeuksellisia asioita - luonto, murre, kulttuuri, pienyhteisö, liikenneyhteydet.

Monet niistä ovat edelleen perinteisiä ”rykelmäkyliä”. Etenkin Hyppeis ja Björkö ovat tunnettuja kauniista venevajoistaan. Houtskarin luonto on vaihtelevaa ja kasvilajisto monipuolista. Orkidean sukuinen seljakämmekkä on Houtskarin hieno symboli ja pitäjäkukka. Seljakämmekkä on tavallinen kasvi Ahvenanmaan maakunnassa, mutta idempänä se on harvinainen. Houtskarissa sitä esiintyy useilla eri paikoilla, paikoittain runsaanakin.

Houtskarin Näsbyssä voit vierailla kauniissa, vuonna 1703 rakennetussa puukirkossa. Näsbyssä sinulla on tilaisuus vierailla myös Houtskarin saaristomuseossa. Museo sijaitsee lähellä kirkkoa, eikä se ole kaukana vierassatamastakaan. Siihen kuuluu noin kymmenen eri rakennusta. Kokonaisuuden on tarkoitus kuvastaa menneiden aikojen elämää saaristossa. Houtskari – jotain enemmän.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Houtskarin kirkko

History & Architecture