Iniö

Iniössä koet aidon saaristolaismiljöön
Iniön tärkein nähtävyys on luonto tuhansine saarineen ja luotoineen, kimaltava meri ja kirkkaansiniseltä taivaalta paistava aurinko. Norrbyn luontopolku, joka kulkee vaihtelevan maaston, kuten kuusi- ja mäntymetsän sekä mäkien ja kallioiden halki, päättyy Kasbergetille, joka on Iniön korkein paikka, 40 metriä merenpinnan yläpuolella. Kasbergetiltä saat hienon yleiskuvan Iniön saarista ja selkeällä säällä voit nähdä aina mantereelle ja Ahvenanmaan Brändöhön asti.
Iniö on osa Saariston Rengastietä, minkä ansiosta Iniöstä on hyvät yhteydet eri suuntiin. Iniöön pääset maantielautalla, ellet sitten tule omalla veneellä. Pienemmille saarille matkaa voi jatkaa yhteysaluksella ja losseilla. Iniössä voi kokea ainutlaatuisen kauniin saaristoympäristön. Täällä voi nähdä vaikka merikotkan lentävän meren yli. Tule Iniöön ja koe aito saaristolaismiljöö.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Iniön kivikirkko

History & Architecture

Iniön kirkko on kirkkorakennus Iniössä, Varsinais-Suomen maakunnassa. Se on nimetty Ruotsin prinsessa Sophia Wilhelminan mukaan, joka syntyi Tukholman kuninkaallisessa linnassa samoihin aikoihin, kun kirkko vihittiin käyttöön. Kirkko rakennettiin vuosina 1797–1800 Mikael Piimäsen johdolla. Kirkon alkuperäisistä piirustuksista puolestaan vastasi Johan Ahlström.