Ivalo

Pohjoisimman Lapin monipuoliset palvelut
Ivalo on Inarin kunnan hallinnollinen keskus ja alueen suurin taajama. Ivalosta löytyy Pohjois-Lapin monipuolisimmat palvelut ja kaiken muun tarpeellisen kalastusluvista käsitöihin ja majoituksesta ohjelmapalveluihin. Inari-Saariselkä-matkailualueen lentokenttä sijaitsee Ivalossa. Laajat erämaat ja ainutlaatuinen luonto ympyröivät jokilaaksoon sijoittunutta kaupallisesti vireää taajamaa. Kylän halki virtaavalta kalastajien ja veneilijöiden suosimalta Ivalojoelta pääsee myös maineikkaalle Inarijärvelle.

Talvisin Ivalon taajama on laajan moottorikelkkareitistön risteyspaikka. Saamenmaan kiertäjälle Ivalo on loistava paikka hankkia tarvittavat varusteet, luvat ja elintarvikkeet ennen suuntaamista tieverkon ulkopuolelle. Kylän ympäristössä on myös monia mahdollisuuksia tutustua huskykoiriin. Kylän läpi virtaava Ivalojoki on paitsi legendaarinen kultajoki, myös erämaajoki, joka on tunnettu taimenesta ja harjuksesta. Paikoin koskinen joki soveltuu myös mainiosti retkeilyyn kumilautalla tai kanooteilla.

Yhteistyössä Inari-Saariselän kanssa, toivotamme teidät tervetulleeksi Ivaloon!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Ivalojoki

Landscapes & Sceneries

Upeista maisemistaan tunnettu Ivalojoki soveltuu mainiosti melontaan, kalastukseen ja talvisin myös moottorikelkkailuun. Ivalojoki virtaa Lemmenjoen kansallispuiston eteläisimpien alueiden läpi ja jatkaa siitä matkaa Hammastunturin erämaa-alueelle. Kutturan ja Tolosen välillä on joen 60 kilometrin pituinen koskirikas melontaan soveltuva vauhdikkaampi osuus. Ivalojoki on tullut tunnetuksi “kultaisena jokena” ja joesta sekä sen sivupuroilta etsitään edelleen kultaa.

Hammastunturin erämaa-alue

Wildlife & Nature

Hammastunturin erämaa-alue on laaja asumaton erämaa Urho Kekkosen kansallispuiston ja Lemmenjoen kansallispuiston välissä. Alue soveltuu kokeneille retkeilijöille, sillä tupia tai merkittyjä reittejä ei ole. Legendaarinen Ivalojoki virtaa läpi Hammastunturin erämaa-alueen.

Karhunpesäkivi

Landscapes & Sceneries

Karhunpesäkivi on luonnonnähtävyys Myössäjärvellä, noin 25 kilometriä Ivalosta pohjoiseen. Karhunpesäkivi on maailman ainoa jääkauden aikana synnyinpaikaltaan siirtynyt hiidenkirnun kaltainen tafoni eli rapautumisonkalo. Karhunpesäkivi on Suomen suurin ontto siirtolohkare. Se on syntynyt kiven sisuksen rapautuessa vähitellen veden ja lämpötilavaihteluiden vaikutuksesta. Onkalon seinämillä ja katossa on kennomaista pintaa, joka syntyy heikomman kiviaineksen rapautuessa pois vahvemman ympäriltä.