Joensuu

Itä-Suomen toiseksi suurin kaupunki ja Pohjois-Karjalan maakuntakeskus.
Joensuu on tunnettu tapahtumistaan kuten vuosittain Laulurinteellä järjestettävästä Ilosaarirock-festivaalista, mutta kaupungilla on tarjota matkailijalle paljon muutakin. Taidemuseo Onnissa on esillä monipuolinen kansainvälinen taidekokoelma, ikonikokoelma sekä vaihtuvat näyttelyt. Torin laidalla sijaitsevasta palvelupiste Carelicumista voit ostaa lippuja tapahtumiin sekä mm. kaupunginorkesterin konsertteihin ja kaupunginteatterin esityksiin. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös Pohjois-Karjalan museo Hilma.

Linnunlahdessa sijaitseva Botania on maailman pohjoisin trooppinen perhostalo ja puutarha. Sen kasvihuoneissa ja ulkopuutarhassa näet eri vyöhykkeiden kasveja läheltä ja kaukaa.

Suosittelemme myös käyntiä Utran kaupunginosassa. https://tarinasoitin.fi/utra sivustolta löytyvät mobiilioppaat sisältävät kolme erilaista reittiä ja tuovat esille Utran monivaiheista historiaa ja kansanperinnettä.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Botania

Wildlife & Nature

Joensuun Linnunlahdella sijaitseva Botania on maailman pohjoisin trooppinen perhostalo ja puutarha. Kasvihuoneista löytyy n. 700 kasvilajia puista ja pensaista kukkiin ja hyötykasveihin. Saman katon alla elävät sulassa sovussa eri vyöhykkeiltä peräisin olevat kasvit sekä värikkäät perhoset. N. 3 hehtaarin kokoisessa ulkopuutarhassa löytyy mm. ainutlaatuinen aistipuutarha sekä keittiöpuutarha ja japanilainen puutarha.

Joensuun museot

History & Architecture

Joensuun tärkeimmät museot ovat Carelicumissa sijaitseva Pohjois-Karjalan museo Hilma, jo yli 50 vuotta toiminnassa ollut Taidemuseo Onni sekä Bunkkerimuseo, jossa voit tutustua Salpalinjan linnoitusrakenteisiin. Kesäisin auki olevaan Bunkkerimuseoon on ilmainen sisäänpääsy. Muissa museoissa peritään sisäänpääsymaksu.

Taitokortteli

Arts & Culture

Taitokortteli on Joensuun keskustassa toimiva matkailu-, käsityö- ja kulttuurikortteli. Taitokorttelista löydät Kauppaneuvoksen kahvilan, käsityö- ja lahjatavaraputiikkeja sekä taitokeskuksen palvelut. Tervetuloa kokemaan vanhan puutalokorttelin viihtyisää tunnelmaa ainutlaatuiseen miljööseen keskelle kaupunkia.

Kolin kansallispuisto

Landscapes & Sceneries

Koli on yksi suomen kauneimmista luonnonnähtävyyksistä. Kolin kansallispuisto ja sen ympäristö tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän kansainvälisestikin tunnustettuja kulttuuri- ja luonnonnähtävyyksiä sekä laajan valikoiman laadukkaita palveluja matkailijoille vuodenajasta riippumatta.