Jyväskylä

Kaupunki Järvi-Suomen sydämessä
Jos olet kiinnostunut arkkitehtuurista, luonnosta ja kulttuurista on Jyväskylän seutu nähtävyyksineen sinulle sopiva kohde. Tutustu Alvar Aallon kuuluisaan teokseen, ainutlaatuisiin Unescon kohteisiin ja mielenkiintoisiin museoihin samalla kun nautit henkeäsalpaavista maisemista. Yön tullessa useat valaistut kohteet saavat kaupungin hehkumaan.

Jyväskylä on edelläkävijä kaupungin valaistuksessa Suomessa ja ulkomailla. Energiatehokkuuden ja turvallisuuden lisäksi Jyväskylä panostaa kaupungin valaistuksen estetiikkaan. Tämä järjestelmällinen työ on saanut merkittävän kansainvälisen tunnustuksen.

Jyväskylä tunnetaan erityisesti koulutuksen ja urheilun kaupunkina. Yliopiston liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta on ainoa laatuaan Suomessa, mikä tarkoittaa, että alan tutkimus- ja opetustoiminta on keskitetty voimakkaasti Jyväskylään.

Jyväskylän asukkaat liikkuvat päivittäin keskivertoa enemmän. Jyväskylä tunnetaan myös monista huippuluokan urheilijoistaan ja menestyvistä urheiluseuroistaan.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Alvar Aalto

History & Architecture

Jyväskylässä voit nähdä Alvar Aallon luomia teoksia kaikissa muodoissa ensimmäisistä viimeisimpiin klassikoihin. Tutustu Jyväskylän työväentaloon, Seminaarimäen yliopiston kampukseen, Muuratsalon koetaloon, Muuramen kirkkoon, Viitatorniin ja Säynätsalon kunnantaloon, jota pidetään Alvar Aallon merkittävimpänä teoksena.

Kuokkalan silta

Landscapes & Sceneries

Kuokkalan silta on maamerkki, joka esiintyy näkyvästi monissa Jyväskylän kuvissa. Kuokkalan silta yhdistää kaupungin eri alueita. Se on erityisen kauniisti valaistu; pimeyden laskiessa se on todellinen taideteos. Sillan alla roikkuu Seppo Uuranmäen keinutöitä. Ensi silmäyksellä ei osaa erotella hahmoa vääräksi ihmiseksi.

Kuokkalan vesitorni

Landscapes & Sceneries

Kuokkalan vesitornin näkee jo kaukaa. Jyväskylän Lutakon satamasta katsottuna se hallitsee koko maiseman. Iltahämärässä tornin ja Kuokkalan sillan valaistukset yhdistyvät tuottamaan upean näytelmän. Sinun ei tarvitse olla scifi-fani tunnistaaksesi tornin UFO-ominaisuudet.

Harju & Vesilinna

Outdoor & Sports

Jyväskylän Harju on legendaarinen maamerkki. Vesilinnan näkötornin huippu tarjoaa on upeat näkymät. Vesilinnassa on myös erinomainen ravintola ja luonnontieteellinen museo. Harju on myös kuntoilijoiden suosikki, koska harjanteen ympärillä on miellyttävä lenkkipolku, joka ympäröi Harjun stadionia.

Oravivuoren mittaus

Landscapes & Sceneries

Oravivuoren kukkulan kärki Korpilahdessa on yksi Suomen kuudesta asemapisteestä struve-ketjussa. Kyseinen ketju on triangulaatioketju, joka ulottuu Mustasta merestä Pohjoisen jäämerelle asti. Sitä käytettiin 1800-luvulla maapallon muodon selvittämiseen. Oravivuoren kolmiomittaustorni tarjoaa upeat näkymät Päijänteelle. Struven ketju on osana Unescon maailmanperintöhdetta.