Kalajoki

Vanhan kaupungin tunnelmaa Plassissa ja Suomen upeimmat hiekkasärkät
Kalajoelta löydät tekemistä ympäri vuoden. Hiekkasärkkien alueelta löytyy ranta-aktiviteettien lisäksi myös vesipuisto JukuPark ja seikkailupuisto Pakka. Talvisen Kalajoen kauniissa maisemissa voit harrastaa niin hiihtoa, lumikenkäilyä kuin retkiluistelua. Rahjan saaristo on mukava retkikohde kesällä kalastustajille ja melojille tai talvella hiihtäjille ja pilkkijöille.

Kalajoen vaikuttaviin joki- ja metsämaisemiin tutustut parhaiten 20 kilometrin mittaisella Siiponjoen luontopolulla. Reitti on kuljettavissa patikoiden ympäri vuoden. Osan reitistä voit kulkea myös hiihtäen tai maastopyöräillen. Luontopolun varrella on kota ja kaksi laavua.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kalajoen Hiekkasärkät

Beach

Kalajoen hiekkasärkistä korkeimmat kohoavat jopa 20 metrin korkeuteen. Hiekkasärkkien alueen harrastusmahdollisuudet ovat lähes rajattomat - pelaa rantalentopalloa tai frisbeegolfia, SUP-lautaile tai melo, vesijetteile tai keskity vain rantaelämästä ja auringosta nauttimiseen. Hiekkasärkkien alueella on myös vesipuisto JukuPark, Pakka seikkailupuisto sekä kilometreittäin puupolkuja ja puuhakepinnoitteisia kuntoilureittejä.

Kalajoen luontokohteet

Landscapes & Sceneries

Kalajoen merellinen, mutta karu luonto hurmaa matkailijan. Patikoi Siiponjoen upeissa metsä- ja jokimaisemissa, jossa voit valita joko 10 tai 20 kilometrin pituisen luontopolun. Lähde kalastusretkelle tai melomaan Rahjan saaristoon tai purjehdi Maakallan ainutlaatuiselle Karille ihailemaan sen idyllisiä kalastajamökkejä ja vanhaa puukirkkoa.

Plassi - Kalajoen vanhakaupunki

Arts & Culture

Kalajoen viehättävä vanhakaupunki Plassi henkii vanhan ajan tunnelmaa. Ihaile jokirannan kauniita vanhoja puutaloja ja vieraile Santaholman sahanomistajan vuonna 1912 rakennuttamassa Havulan jugendhuvilassa. Myös pieni kalastusmuseo on käynnin arvoinen.