Kemi

Perämeren helmi
Kemin sisäsatamasssa sijaitseva Kemin lumilinna on varmasti kaupungin tunnetuin nähtävyys. Linna on rakennettu vuodesta 1996 lähtien. Lumilinna on avoinna talvisin ja tämän lisäksi linnan yhteyteen rakennettu SnowExperince-365 Elämystila on avoinna läpi vuoden. Elämystila on ympärivuotinen jään ja lumen ihmemaa. Lumilinna-alueella voit yöpyä linnassa itsessään, lämpimän makuupussin ja peittojen voimin, tai vaihtoehtoisesti lasissa merenrantahuviloissa joista avautuu upeat näkymät.

Vartin kävelymatkan päässä lumilinnalta sijaitsee tapahtumaravintola Sataman Krouwi. Ravintolan lämmin ilmapiiri yhdistettynä vanhan aitan tunnelmaan houkuttelee istahtamaan hetkeksi ja nauttimaan nostalgisesta miljööstä. Täältä löydät niin laadukkaat hampurilaiset lisukkeineen kuin itseleivotut kahviherkutkin!

Taianomaisen lumilinnan ja herkullisen ruoan lisäksi Kemissä voit kokea unohtumattoman risteilyelämyksen jäänmurtaja Sampon kyydissä. Sampo on Helsingissä vuonna 1960 rakennettu jäänmurtaja. Sampon raivatessa tien jään läpi voit nauttia upeista maisemista jäänmurtajan kannella. Uskaliaimmat voivat myös pulahtaa hyiseen veteen kelluntapuvuissa tai huristella moottorikelkoilla jäällä!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kemin Lumilinna

Arts & Culture

Kemin lumoava lumilinna on rakennettu vuodesta 1996 asti. Linna rakennetaan lumesta sekä merivedestä tehdystä jäästä. Lumilinnan teema vaihtuu vuosittain ja taitavat jäänveistäjät loihtivat mitä upeampia jääveistoksia sekä kuviointeja linnan sisälle sekä ulos. Linnassa toimii lisäksi ravintola, hotelli sekä kappeli. Kemin lumilinna on jokaisen koettava!

Jäänmurtaja Sampo

Landscapes & Sceneries

Majesteettinen jäänmurtaja Sampo vie sinut unohtumattomalle risteilylle Perämerellä. Sampo on 1960 luvulla Helsingissä rakennettu jäänmurtaja, joka toimii nykyään vetonaulana Kemissä. Samposta löytyy myös viihtyisä ravintola, jossa voi nauttia pientä purtavaa ja juotavaa unohtumattoman elämyksen lomassa.

Perämeren kansallispuisto

Wildlife & Nature

Perämeren kansallispuisto on loistava retkikohde Kemin ja Tornion ulkosaaristossa. Kansallispuistossa liikkuminen onnistuu omalla veneellä, meloen tai talvella jäällä hiihtäen. Kansallispuiston suosituimpia ja kulttuurihistoriallisesti merkittävimpiä kohteita ovat vanhat kalastustukikohdat ja Piispankivi, jotka sijaitsevat Selkä-Sarven, Pensaskarin ja Iso-Huiturin saarissa.

Kemin jalokivigalleria

Arts & Culture

Kemissä pääset ihastelemaan jalokivien upeaa loistetta! Galleriassa on yli kolmen tuhannen korun- ja jalokiven kattava näyttely, jossa on esillä valikoima erilaisia kiviä ympäri maailmaa. Näyttelyn erikoisuus on kuitenkin Suomen kuninkaalle yli sata vuotta sitten suunniteltu kruunu! Lisäksi näyttelyssä on Englannin kuningattaren kruunusta tehty jäljennös.