Kemiönsaari

Portti saaristoon
Vain kahden tunnin matkan päässä Helsingistä ja tunnin matkan päässä Turusta sijaitsee portti Saaristomerelle, joka 40 000 saarineen ja luotoineen on maailman suurin saaristo. Alueella on tarjolla paljon nähtävää ja koettavaa niin luontoa rakastaville, elämysten etsijöille kuin heille, joita kiehtoo kyläkulttuuri, kauniit talot ja majakat sekä puutarhat.

Alueen kiinnostavimpiin käyntikohteisiin kuuluvat:

1. Pyöräile n. 200 km pitkä Rannikkoreitti, jonka varrella on lukuisia saaria, neljä historiallista ruukkikylää ja kolme kansallispuistoa.
2. Bengtskär on Suomen eteläisin asuttu paikka ja sen majakka Pohjoismaiden korkein. Bengskärille pääset kesällä risteilyillä Kasnäsistä, Rosalasta tai Hangosta.
3. Kasnäs saaristohotelleineen on vierailun arvoinen. Kasnäsistä lähtee myös lauttoja useille alueen pienistä saaristokylistä.
4. Rosalan viikinkikeskus esittelee saariston ja Suomen rauta-aikaista historiaa.
5. Merkittyjä luontopolkuja ja vaellusreittejä löytyy niin pääsaarelta kuin lähialueen isommilta saarilta.
6. Söderlångvikin kartano tarjoaa historiaa, taidetta ja luontoa ainutlaatuisessa ympäristössä.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Rannikkoreitti pyöräillen

Outdoor & Sports

N. 230 kilometrin pituinen Rannikkoreitti pitäisi jokaisen pyöräilyn ystävän kokea. Reitti yhdistää lukuisat saaret, neljä historiallista ruukkikylää sekä kolme kansallispuistoa. Reitin varrella on useita kahviloita, ravintoloita, museoita, luontopolkuja sekä pieniä majoituspaikkoja.

Bengtskärin majakkasaari

Landscapes & Sceneries

Pohjoismaiden korkein majakka Bengtskärissä kuuluu Saaristomeren suosituimpiin nähtävyyksiin. Bengtskärin dramaattinen historia ja karun kaunis luonto takaavat unohtumattoman elämyksen. Bengskäriin voit tehdä päiväristeilyn Kasnäsistä tai jos haluat nauttia kauniista majakkasaaresta pidempään, voit myös yöpyä majakassa, josta löytyy muutama hotellihuone.

Kasnäs

Arts & Culture

Kasnäsistä lähtevät risteilyt saaristokohteisiin kuten Bengtskärin majakkasaarelle, Örön linnakesaarelle, Rosalan viikinkikeskukseen. Voit myös lähteä täältä saaristohyppelylle lukuisille saariston saarille. Nauti Kasnäsin kylpylähotellista, Källarvinden-kahvilan paikallisista herkuista, hiekkarannasta sekä luontopoluista.

Rosalan viikinkikeskus

Arts & Culture

Rosalan viikinkikeskus on museo ja vierailukeskus, jonka pääasiallinen tarjoitus on esitellä saariston ja Suomen rauta-aikaista historiaa. Keskus sopii hyvin sekä lapsille että aikuisille. Keskuksesta löytyy museon lisäksi kahvila, museokauppa ja ohjelmapalveluja. Museo on avoinna kesäaikaan.

Högsåran historiallinen luotsikylä

Arts & Culture

Högsåra on kaunis saari, historiallinen luotsikylä ja elävä pieni saaristolaisyhteiskunta Kemiönsaaren läntisessä saaristossa. Högsåran vanhimmat rakennukset ovat 1700-luvulta. Hiekkarannat, punaiset puutalot sekä saarella laiduntavat lampaat ja lehmät antavat erinomaisen syyn vierailuun. Högsåraan on n. 12 minuutin lauttamatka Svartnäsistä. Lautta kulkee n. 10 kertaa päivässä.