Kinnula

Luonnollinen valinta
Kinnula on Suomen kunta, joka sijaitsee Keski-Suomen maakunnassa pohjoisosassa kantatien 58 varrella Suomenselän vedenjakaja-alueella.

Kinnulan alueelle sijoittuu tunnettu luontokohde Salamajärven kansallispuisto, 115 km:n mittainen retkeilyreitistö Peuran Polku ja Valkeisjärven virkistysalue. Kivijärven vesistö saa alkunsa Kinnulasta ja vesireittiä myöten onkin mahdollista veneillä naapurikuntiin Kivijärvelle ja Kannonkoskelle saakka.

Vesistöjen äärelle on syntynyt runsaasti loma-asutusta ja kesämökkejä löytyy tällä hetkellä noin 450 kappaletta. Kesäisin Kinnulan asukasluku lisääntyykin reippaasti, kun vapaa-ajan asukkaat saapuvat mökeilleen lomanviettoon. Kesäisin tarjolla on myös monenlaisia tapahtumia: markkinoita, katutansseja, urheilukisoja ja muuta mukavaa niin lomalaisten kuin paikkakuntalaistenkin iloksi. Kinnulan omintakeisiin ja erikoisiin tapahtumiin kuuluvat ehdottomasti Pollopäivät ja Saappaanheiton MM-kisat. Ainoastaan Kinnulaan saapumalla voi todenteolla saada käsityksen siitä, mitä kinnusten pollomeiningillä tarkoitetaan tai miten sitä saapasta kuuluu heittää.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kinnulan eduskuntatalo

City Life

Kinnulan eduskunnan sanotaan olevan paikallisten ja matkailijoiden yhteinen olohuone. Se sijaitsee Viitasaarentien ja Kivijärventien risteyksessä. Paikka sisältää kahvilapalvelut, ravintola Scan Burger, ruokakaupan, lahjatavarakaupan ja kokoustilat. Siellä on myös matkailuneuvonta, joka voi auttaa matkailijoita saamaan tietoa Kinnulan alueen aktiviteeteista ja nähtävyyksistä.

Kinnulan Kotiseutumuseo

History & Architecture

Museota pidetään monimutkaisena alueena vanhoja Pohjanmaan tyyliin kuuluvia rakennuksia vuodesta 1958. On maalaistaloja, jotka on rakennettu viime vuosisadalla välttämättömyystarvikkeiden säilyttämiseksi. Mielenkiintoisin osa museota on museon korsu, jonka väitetään olevan alueen erikoisuus. Museota hallinnoi Kinnulan kaupungin Kinnula Society -neuvosto. Tämän yhdistyksen avulla Kinnulan ainutlaatuinen perinne ja kulttuuri säilytetään ja kehitetään, ja museo tunnetaan yhtenä kaupungin arvokkaista ominaisuuksista.

Ruska Bar & Bistro

Cuisine

Ruska Bar & Bistro on kuuluisa ravintola Kinnulan sydämessä. Se tarjoaa paikallista lounasbuffettia maanantaista perjantaihin kello 11-15. Tarjolla on myös a la carte -menu, ja se tarjoillaan klo 15 asti myös maanantaista perjantaihin. Lisäksi pizzaa tarjotaan myös ravintolassa. Paikallisten ainesosien katsotaan olevan aitoja ja tuoreita.

Salamanjärven kansallispuisto

Landscapes & Sceneries

Salamajärven kansallispuisto on perustettu vuonna 1982, ja sen pinta-ala on 62 neliökilometriä. Puisto tunnetaan erityisesti peurojen ja Suomenselän vesistöstä. Peurojen lisäksi kansallispuistossa on alkumetsiä, pieniä metsäjärviä, jotka ovat täynnä maukkaita kaloja, suot ja pellot. Seuraa Peuran Polku -polun luonnonvaraisten porojen kaviojälkiä. Saatat jopa havaita joitain näistä harvoista eläimistä. Pinta-alaltaan 60 km² laajuinen Salamajärven kansallispuisto on Suomen eteläisin erämaa-alue ja yksi eteläisen Suomen suurimmista suojelualueista

Saappaanheiton maailmanmestaruuskisat

Outdoor & Sports

Saapasheitto on tunnetusti suomalainen urheilulaji, jossa sinun on heitettävä saapas niin pitkälle kuin pystyt. Saappaiden heiton maailmanmestaruuskilpailut järjestetään vuosittain Kinnulassa, heinäkuun alussa. Miesten ja naisten yksilökilpailujen lisäksi on myös joukkuekilpailuja. Tapahtuman järjestäjinä ovat Kinnulan kunta ja International Boot throwing Association (IBTA).