Korppoo

Taivaan ja meren saumakohdassa
Korppoossa suosittelemme tutustumista Korpoströmiin, joka on Saaristokeskuksineen ollut kautta aikain tärkeä solmukohta ja paikkakunnan kulttuurielämän rikastuttaja. Korpoströmissä on myös muistomerkki, joka on pystytetty ruotsalaisten ja venäläisten vuonna 1743 käymän meritaistelun muistoksi. Lisäksi Korppoossa on kotiseutumuseo, jossa on muun muassa 1800-luvulta peräisin oleva päärakennus, aittoja ja erilaisia pitäjässä käytettyjä käyttöesineitä.

Korppoon saaristossa on sekä vehreitä saaria että karua karikkoa. Korppoon metsissä voi vaellella syysmyrskyjen raivotessa tai talven peiteltyä luonnon ensilumeen. Täällä on myös rantoja, joita pitkin kulkea ja salmi jossa meloa: kaiken kaikkiaan saaristoluonto tarjoaa mahdollisuuksia elämyksiin, jotka ylittävät toinen toisensa. Korppoossa taivas ja meri kohtaavat, ja sinä olet niiden saumakohdassa.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Saaristokeskus Korpoström

Arts & Culture

Korpoströmin saaristokeskus tekee tieteidenvälistä työtä luoden näyttelyjä ja tapahtumia, jotka tarjoavat mielenkiintoisia näkökulmia saaristolle ominaisiin aiheisiin ja ilmiöihin. Keskus toimii myös Åbo Akademin meribiologisena tutkimusasemana ja Saaristomeren kansallispuiston tukikohtana. Junnulabran kautta Saaristokeskuksen monipuolinen toiminta esittäytyy myös nuorimmille vierailijoille. Keskus sijaitsee aivan meren rannalla ja siellä on myös vierasvenesatama, ravintola, hotelli, pieni ruokakauppa ja lahjapuoti.

Korppoon kirkko

History & Architecture

Korppoon kirkko, jota kutsutaan myös Pyhän Mikaelin kirkoksi, koska se on pyhitetty Arkkienkeli Mikaelille, sijaitsee Korppoon kirkonkylässä Paraisten kaupungissa Varsinais-Suomen maakunnassa. Kivikirkko on rakennettu 1430- tai 1440-luvulla. Keskiaikaisen sisustuksen erikoisuus on keskiaikainen kuorilehteri, joka on Suomessa ainoa laatuaan säilynyt.

Korppoon kartano

History & Architecture

Korppoonkartano on varhaisimpia uusantiikin vaikutuksesta syntyneitä kartanoita maassamme. Korppoonkartano on arkkitehti Charles Bassin ensimmäisiä yksityisiä suunnittelutehtäviä maassamme ja sillä on keskeinen asema Suomen arkkitehtuurihistoriassa. Kartano sijaitsee Korppoon kirkonkylän lehtevässä ja kumpuilevassa saaristomaisemassa siten, että kartanosta on näköyhteys Korppoon keskiaikaiseen kirkkoon.