Kotka

Merikaupunki
Kotka sijaitsee kahden suurkaupungin välissä, reilun tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta ja noin 3 tunnin päässä Pietarista. Kotkan suosituin nähtävyys on Merikeskus Vellamo, jossa pääset tutustumaan paikalliseen historiaan.
Vieraile kauniilla Kymijoella, joka on yksi Etelä-Suomen suosituimpia lohijokia. Jokipuisto on palkittu useaan otteeseen ja saanut Vihreä lippu sertifikaatin. Siikajoen varrella sijaitsee Koskipuiston ulkoilureitti, joka mutkittelee kauniilla luonnonsuojelualueella.
Kotkaa kutsutaan myös syystä Suomen puistopääkaupungiksi. Kaupungissa on useita palkittuja ja hyvin hoidettuja puistoja, nämä tekevät Kotkan keskustasta vierailun arvoisen. Pääset tutustumaan tärkeimpiin puistoihin muutaman kilometrin pituisella kävelyllä: Katariinan Meripuisto, Sapokan Vesipuisto, Isopuisto ja Lehmuskujanne ja Veistospromenadi. Useat puistot ovat ansainneet Vihreä lippu palkinnon hyvin hoidetun virkistyskäyttöön tarkoitetun viheralueen kunniaksi.

Yhteistyössä Visit Kotka-Haminan kanssa toivotamme teidät tervetulleeksi Kotkaan!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Suomen puisto pääkaupunki

Landscapes & Sceneries

Kotka tunnetaan palkituista ja erinomaisesti hoidetuista puistoistaan, jotka ovat levittäytyneet ympäri kaupunkia. Useat hyvin hoidetut puistot ja muut viheralueet tekevät Kotkan keskustasta ehdottomasti vierailun arvoisen kohteen. Muutaman kilometrin kävelymatkan varrella voit nauttia kaupungin keskustan merkittävimmistä puistoista: Katariinan Meripuisto, Sapokan Vesipuisto, Sibeliuksen puisto, Isopuisto, Lehmusbulevardi ja Veistospromenadi.

Merikeskus Vellamo

History & Architecture

Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo ja Merivartiomuseo tarjoavat mieleenpainuvia meren ja seudun tarinoita sekä mielikuvitusta kutkuttavia elämyksiä. Museoiden monet pysyvät ja vaihtuvat näyttelyt tarjoavat avaimia ajatteluun ja linkkejä menneestä nykyisyyteen ja tulevaan. Toiminnallisuus on museoissa tärkeää, samoin elämykset ja saavutettavuus. Historiaa voi kokea kuunnellen, katsellen, haistellen ja tunnustellen. Kesäaikaan höyryjäänmurtaja Tarmo (1907), museolaituri ja ulkonäyttelytila Kuuri täydentävät Merikeskus Vellamon tarjontaa.

Langinkosken keisarillinen kalastusmaja

Arts & Culture

Venäjän keisari Aleksanteri III vieraili Kymijoen suistossa Langinkoskella 1800-luvun lopulla ja ihastui luonnonkauniiseen paikkaan. Hän ryhtyi rakennuttamaan sinne itselleen kesänviettopaikkaa, joka valmistui 1889. Langinkoskella keisariperhe saattoi rentoutua ja unohtaa Pietarin Talvipalatsin kultaa loistavat salit ja ankaran hovietiketin. Venäjän keisari Aleksanteri III:n kalastusmaja Langinkosken luonnonsuojelualueella on ainoa keisarin omistama rakennus, joka on säilynyt Venäjän rajojen ulkopuolella.

Akvaariotalo Maretarium

Wildlife & Nature

Maretarium on suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaario. Eri kalalajeja ja vesien pieneläimiä voi nähdä yli 60 erilaista ja ne elävät Suomen luonnon vuodenaikojen mukaan. Akvaariokierroksen ohessa voi tutustua luontokuvanäyttelyyn, lounastaa kahvilassa ja ostaa matkamuistot Meripuodista. Akvaariokäynti on viihtymistä, nauttimista ja oppimista kaikenikäisille. Visit Finland on myöntänyt Maretariumille Sustainable Travel Finland -merkin osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen.

Varissaari

Landscapes & Sceneries

Varissaari on yksi vanhoista linnoitussaarista Kotkan edustalla ja sijaitsee vain 15 minuutin merimatkan päässä Sapokasta. Saaressa on Kotkan paras merinäköalaravintola Vaakku, joka on avoinna kesäisin. Voit nauttia maukkaita paikallisia ruokia ja juomia upealla näkymällä Ruotsinsalmen meritaisteluiden alueelle. Varissaari on suosittu ulkosaari, jossa on myös ranta, grillialue ja saunalautta. Sapokasta saarelle liikennöi säännöllisesti kesä-elokuussa ravintolan oma yhteysalus m/s Klippan.