Kouvola

Paikkasi maailmassa
Hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva Kouvola on kehittyvä maakuntakeskus, jossa yhdistyvät monimuotoinen kaupunkiympäristö ja elävä maaseutu. Oman leimansa kaupunkiin tuovat sen läpi virtaava Kymijoki sekä ympärillä levittäytyvä luonto lukuisine järvineen.

Noin 82 000 asukkaan Kouvola on kaupunki, jossa tapahtuu paljon ja asioita tehdään tunteella: musiikkia, teatteria, taiteita, urheilua ja yrittäjyyttä. Mukavan kokoisessa kaupungissa kaikki palvelut ja harrastukset ovat sopivan lähellä. Kouvolalaisten leppoisa ja mutkaton elämäntyyli tarttuu helposti ja tulet huomaamaan, että ihmiset täällä ovat oikein mukavaa porukkaa.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Verla - Unescon maailmanperintökohde

History & Architecture

Koe 1800-luvun lopun tehdasmiljöö Verlankosken rannalla. Museo, näyttelyt, Ruukinkylän puodit, lounaskahvila ja viinipuoti tekevät Verlasta monipuolisen kohteen. Tehdas, joka valmisti päätuotteenaan vaaleaa puupahvia, perustettiin Verlankosken äärelle vuonna 1882 ja suljettiin vuonna 1964. Verla sijaitsee n. 30 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta.

Repoveden kansallispuisto

Outdoor & Sports

Repoveden metsämaisemiin sinistä väriä tuovat kymmenet järvet ja lammet sekä puiston jylhät kalliot ja mahtavat mäet houkuttelevat kiipeilemään. Kansallispuiston kohokohtia ovat Lapinsalmen riippusilta, Ketunlossilla järven ylitys sekä kallioiden korkeimmat huiput ja niiltä avautuvat huikeat näköalat. Repoveden kansallispuistossa vaeltaessa ja nuotion ääressä kaakkurien kutsuja kuunnellessasi lähimmät kaupungit tuntuvat olevan tuhansien kilometrien päässä.

Tykkimäki

City Life

Tykkimäestä monelle tulee ensimmäisenä mieleen Tykkimäen huvipuisto. Täältä löytyy kuitenkin paljon muutakin: vesipuisto Aquapark altaineen ja liukumäkineen, kaikille avoin Kouvolan golfkeskus Bogey, Tykkimäen moottoriurheilukeskus, Tykkimäki Camping ja Käyrälammen uimaranta sekä nykyään myös Tykkimäen sauna, joka on avoinna myös talviaikaan.

Kymijoki

History & Architecture

Kymijoki on kalastajan unelma, täältä voit kalastaa niin kuhaa, lohta, ahventa, harjuksia kuin meri- ja järvitaimenia. Kalastuksen lisäksi voit harrastaa Kymijoella melontaa ja koskenlaskua tai lähteä veneretkelle nauttimaan kauniista jokimaisemista.