Kuhmo

Luonnon luomaa ja kulttuurin tuomaa
Kuhmon luonnosta nauttivat mm. virkistyskalastajat, retki- ja koskimelojat, retkeilijät ja metsästäjät. Talvisessa taigassa hiihdellessä tavoittaa aidon luonnonrauhan. Vauhtia kaipaavat saavat vaihtelevia maisemia hyppäämällä koiravaljakon tai moottorikelkan kyytiin. Kuhmon luonto tarjoaa upeita elämyksiä ympäri vuoden.

Kuhmo on ollut näyttämönä talvisodan tragedioille ja niistä kertoo elävästi Kuhmon talvisotamuseo ja osin entisöidyt kenttälinnoitteet silloisilla taistelupaikoilla. Sodan ikävyyksistä huolimatta yhteys Suomen ja Vienan kansojen välillä on säilynyt. Elias Lönnrot matkaili aikanaan Karjalan laulumailla, toi tuliaisena tarveaineet Kalevalaan ja viimeisteli niistä kansalliseepoksen Kuhmossa. Kuhmo on valittu Unescon luovien kaupunkien verkoston kirjallisuuskaupungiksi vuonna 2019. Kuhmon luonnolla ja kulttuuriperinnöllä on ollut osansa kansainvälisen Kuhmon Kamarimusiikki-festivaalin sekä musiikkijuhla Sommelon juurtumisessa kauas kulttuurimetropoleista. Juminkeko on Kalevalan tietokeskus, joka vaalii vienalaista kulttuuria.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kuhmon Kamarimusiikki -festivaali

Arts & Culture

Vuosittain järjestettävä Kuhmon kamarimusiikkifestivaali kokoaa yhteen yli 100 kansainvälistä muusikkoa, jotka saapuvat esittämään kamarimusiikin klassikoita, harvinaisuuksia ja uutta musiikkia. Kaksiviikkoisen juhlan aikana musiikkia kuullaan aikaisesta aamusta iltamyöhään. Elävän kulttuurin ja luonnonläheisyyden yhdistelmä tekee Kuhmosta erityisen maailman kamarimusiikkipääkaupungin.

Juminkeko

History & Architecture

Juminkeko on kansallista ja kansainvälistä kulttuurivaihtoa harjoittava Kalevala-keskus, joka vaalii ja tekee tunnetuksi Kalevalaan liittyvää kulttuuriperinnettä. Kulttuurikeskuksessa voit tutustua Kalevalaan ja sen historiaan, pysyviin ja vaihtuviin näyttelyihin sekä laajaan Kalevala-kokoelmaan, oppia vienalaisista kylistä sekä Suomessa että Venäjän Karjalassa ja osallistua konsertteihin, seminaareihin ja muihin tilaisuuksiin.

Luonto ja erämaat

Wildlife & Nature

Ihastu Kuhmon erämaisiin metsiin, järviin ja koskien kuohuihin. Oletpa sitten kalastaja, luonnon tarkkailija, aktiviteettien metsästäjä, kulttuurin tai historiantiedon ystävä voit löytää paikkasi Kuhmossa. Opastetut retket vievät luonnon mielenkiintoisimpien sopukoiden ja tarinoiden äärelle.