Kuopio

Järvisuomen pääkaupunki
Kuopio ja sen lähiympäristö on uniikki matkakohde vuodenajasta riippumatta. Tällä lomalla voit yhdistää mutkattomasti urbaania kaupunkielämää luontoelämyksen kanssa. Kuopion keskustasta Tahkon matkailukeskukseen on alle tunnin ajomatka. Lähellä sijaitsevat Iisalmi, Leppävirta ja Rautavaara tarjoavat myös unohtamattomia elämyksiä Järvisuomen sydämessä.

Kuopio-Tahko alue tarjoaa loistavat puitteet aktiviteettilomailuun niin talvella kuin kesälläkin. Tahkon hiihtokeskuksen monipuolisissa rinteissä viihtyy koko perhe ja kesällä järvimaisemasta voi nauttia vaelluksen tai maastopyöräilyn merkeissä.

Luontokokemukset, kaupunkiloma, vaellus, hyvät ostosmahdollisuudet, hiihto, laskettelu, golffaus, konsertit - kaikki tämä onnistuu Kuopiossa, savolaisella huumorilla ja asenteella höystettynä tietenkin! Rentoudu savusaunassa, vieraile kansainvälisillä tanssifestivaaleille tai nauti maittava illallinen huippuravintolassa.

Kuopiossa on myös monia tunnettuja nähtävyyksiä, mutta varmasti tunnetuin on Puijon Torni. Tornista avautuu upeat maisemat Kallaveden ylitse.

Kaunis luonto, ystävälliset ihmiset ja loistavat mahdollisuudet harrastaa tekevät Kuopiosta täydellisen lomakohteen!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kauppatori

Arts & Culture

Kauppatori on yksi Kuopion suosituimmista nähtävyyksistä. Tori on sijainnut nykyisellä paikallaan 1818 lähtien. Torilta löytyy niin perinteistä kalakukkoa, käsitöitä kuin marjoja ja vihanneksiakin. Kuopion kauppatorin laidalla komeilee myös kaupungintalo.

Tahko

Outdoor & Sports

Vajaan tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta löydät Tahkon, jossa on paljon tekemistä niin talvella kuin kesällä. Voit nauttia kaikenlaisista urheilulajeista, kuten vaelluksesta, hiihdosta, pyöräilystä, melonnasta jne. Kulttuuria, musiikkia konserteista festivaaleihin ja muuta hauskaa toimintaa.

Kuopion Saana

Wellness

Järvi-Suomen sydämessä sijaitsee ainutlaatuinen matkailukeskus Saana. Saanassa pääset saunomaan, uimaan ja sekä rentoutumaan spa-osastolla. Saanassa toimii myös ravintola, jossa voit nauttia laadukkaita makuelämyksiä kylpyläkokemuksen lomassa. Terassin yli 16 metrinen infinity pool ihastuttaa myös jokaisen kävijän. Altaasta voit ihastella edessä avautuvaa upeaa järvimaisemaa.

Puijon Torni

History & Architecture

Puijon torni on Kuopion Puijolla sijaitseva 75-metriä korkea näkö- ja viestintätorni. Tornin huipulla sijaitsevasta pyörivästä ravintolasta avautuu upea maisema Kallaveden ylitse. Ravintolassa on 100 istumapaikkaa. Torni on valmistunut vuonna 1963 ja sen on suunnitellut arkkitehti Seppo Ruotsalainen. Torni oli valmistuessaan ensimmäinen pyörivällä ravintolalla varustettu näköalatorni Pohjoismaissa. Tornissa on vieraillut 5,5 miljonaa vierasta.