Kurikka

Yrittäjien kaupunki luonnon helmassa
Kurikassa on useita mukavia luontopolkuja retkeilyyn ja patikoimiseen. Suosittu Jyllinkosken lehtomaastossa kulkeva reitti vie luonnonkauniisiin maisemiin. Patikoimaan voi suunnata myös vaikkapa Nuijapolulle, Karhunpolulle, Korven Jotokselle, Kurjen kierrokselle tai Sällinpolulle.

Jalasjärven Ylivallissa sijaitsee taianomainen Pirunpesä, jonka aikoinaan uskottiin olevan pirun piilottelupaikka. Hiidenkirnua muistuttavan rapaumaonkalon syvyys on jopa 23 metriä. Pirunpesän läheisyydestä löytyy myös 21 metrinen näkötorni, kesäkahvila sekä kota, Speden muistopatsas, kilometrin pituinen luontopolku sekä opastettu 7,5 kilometrin mittainen vaellusreitti kauniissa maisemissa.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Luontopolku

Wildlife & Nature

Jyllinkosken luontopolulla yhdistyvät luonto ja sähköntuotannon historia kiehtovalla tavalla. Eteläpohjalaisen peltomaiseman keskelle sijoittuvassa jyrkkätörmäisessä jokilaaksossa kukoistavat rehevät lehdot vaateliaine kasveineen. Jyllinkoski edustaa myös pohjalaisen jokirakentamisen historiaa ja nykyisyyttä Kyrönjoen isona patona. Kiskonniemeen vievän luontopolun varrella on monipuolista luontoa ja rehevää rantametsää. Reitin pituus 1,5 km.

Särkisen Polku

Outdoor & Sports

Särkisen polku vie Levanevan luonnonsuojelualueen maisemiin. Reitti kiertää vaihtelevissa suomaise-missa ja pistäytyy välillä metsäsaarekkeissa ja suon reunametsissä. Reitin varrella riittää tutkittavaa ja yksityiskohtaista tietoa luonnosta. Reitti on helppokulkuinen ja sopii kaiken kuntoisille liikkujille. Reitin puolessa välissä on autiotupa, jossa voi levähtää ja aistia historian havinaa. Reitti on 4,6 km mittainen jana-ympyräreitin yhdistelmä, jossa alku ja loppu kulkevat samaa reittiä 1,2 km matkalla.