Kustavi

Kustavista löydät mielenkiintoista näkemistä ja tekemistä ympäri vuoden.
Kustavissa on vakituisia asukkaita alle tuhat, mutta tuhannet kesäasukkaat luovat kylään isomman kaupungin tuntua. Voit tutustua lumoavaan saaristoon omatoimisesti luontopoluilla tai vuokraamalla veneen tai polkupyörän. Silokallioilla aavalle merelle tuijotellessa on hienoa jakaa hetki vain merikihujen, merihanhien tai vaikka korkealla lentävän merikotkan kanssa.

Kustavin kesä täyttyy monenlaisista tapahtumista. Yksi omaleimaisimmista perinteistä on juhannussalkojen koristelu ja nosto. Tähän perinteeseen voivat osallistua niin kyläläiset kuin matkailijatkin. Heinäkuussa vietettävä Volter Kilpi Kustavissa kirjallisuusviikko juhlistaa kuuluisaa kirjailijaa teatteriesityksillä ja mielenkiintoisilla luennoilla. Ravintolat tarjoavat livemusiikkia terasseillaan koko kesän.

Kustavissa vietetään myös Volter Kilpi -kirjallisuusviikko.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kustavin kivikirkko

History & Architecture

Kustavin kirkko sijaitsee Kivimaalla keskustassa. Kustavin kirkko on siirretty Rahista. Rahin Kunnaraisissa sijaitsi Pyhän Jaakobin kappeli, joka purettiin ja siirrettiin Kivimaalle. Kappelia laajennettiin ja kirkko vihittiin käyttöön nykyisellä paikallaan vuonna 1783. Viimeisimmät tutkimukset ovat osoittaneet, että Kustavin kirkko on Suomen vanhimpia puisia ristikirkkoja.