Lappajärvi

Euroopan suurimman Kraatterijärven rannalla
3 000 asukkaan Lappajärvi on noussut meteorin törmäyksessä syntyneen, järven rannalle. Kunnan asukasluku moninkertaistuu kesäisin, kun paikkakunnan lähes 1100 kesämökkiä täyttyvät asukkaista. Upeat maisemat ja maakuntajärven monipuoliset virkistäytymismahdollisuudet tarjoavat ainutlaatuiset puitteet niin asukkaille kuin lomalaisille ja matkailijoille.

Lappajärvellä on upeat mahdollisuudet nauttia luonnosta sekä maalla että vesistöissä. Mielenkiintoisimmat kohteet löytyvät Lappajärven törmäyskraatterin ympäristöstä ja sen saarista, joissa on myös esillä järven syntyyn liittyvää ainutlaatuista kärnäiitti-kivilajia, joka on Etelä-Pohjanmaan maakuntakivi. Lappajärven ympäristö on alavaa ja rantamaisemia hallitsevat pellot, kylät ja maatilat sekä runsas kesämökkiasutus. Nähtävää riittää myös luonnonkauniilla vanhalla rantamaantiellä eli Karvalanraitilla.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Lakeaharju

Wildlife & Nature

Pyhävuori-Lakeaharjun patikkareitti tarjoaa järvimaisemia Lappajärven maastoissa. Lappajärvi on noin 76 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin synnyttämä kraatterijärvi. Kraatteria ympäröi reunavalli, joka kaakkoisrannalla kohoaa 100 m korkeuteen järven pinnasta Lakeaharjun ja Pyhävuoren muodostamana harjanteena. Reitin pituus 13,4 km.