Lappeenranta

Hyväntuulinen
Lappeenrannan hyväntuulinen ilmapiiri ja monipuoliset nähtävyydet viehättävät vuoden ympäri.

Täällä sinua odottavat lumoava linnoitus kahviloineen, museoineen ja puotineen sekä satama-alue, jossa kesäisin voit ihailla hiekkalinnaa ja nauttia konserteista. Voit myös lähteä muutaman tunnin saaristoristeilystä Saimaalla. Talvisin sataman jäälle jäädytetään luistelukenttä. Saimaan rannalla, Rauhan alueella sijaitsee Pohjoismaiden suurin viihdekylpylä Holiday Club Saimaa loistavine palveluineen. Lappeenrannasta löydät myös suositun tv-sarjan Sorjosen kuvauspaikat.

Lappeenranta perustettiin vuonna 1649 nykyisen linnoituksen paikalle ja on sieltä kasvanut nykyiseen laajuuteensa. Nykyään linnoituksen alue on suosittu matkailukohde. Voit vierailla Suomen vanhimmassa ortodoksikirkossa, kahvitella Majurskan talossa, tutustua Saimaan luontoon luonto- ja taidekeskus Saimaariumissa tai vaikkapa viettää picnic-hetken linnoituksen valleilla.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Saimaan kanava

Landscapes & Sceneries

Saimaan järvialueelta Viipurin kautta Suomenlahdelle johtava Saimaan kanava on maamme historiallisesti merkittävin kanava. Vuonna 1865 avautuneella kanavalla oli suuri merkitys itäisen Suomen teollistumiselle. Kanaali on 43 km pitkä ja siinä on kahdeksan sulkua, joista kolme on Suomen ja viisi Venäjän puolella. Nykyinen kanava on avattu vuonna 1968.

Lappeenrannan kaupunginteatteri

City Life

Lappeenrannan uusi kaupunginteatteri sijaitsee kaupungin keskustassa IsoKristiina-ostoskeskuksen ylimmässä kerroksessa. Tämä sijainti on ainutlaatuinen, eikä vastaavaa löydy mistään muualta Euroopasta.

Lappeenrannan linnoitus

History & Architecture

Ainutlaatuinen Lappeenrannan linnoitus on Suomenlinnan ja Haminan linnoituksen ohella Suomen ainoita asuttuja ja eläviä linnoituksia. Linnoitusniemestä avautuu kaunis näköala sekä Saimaalle että kaupunkiin. Linnoituksen historialliset rakennukset toimivat nykyään mm. museoina, ravintoloina, kahviloina ja putiikkeina.

Hiekkalinna

Arts & Culture

Jo 17 vuotena Suomen suurin hiekkalinna on rakennettu miljoonista hiekkakiloista Lappeenrannan satamaan Linnoitusniemelle. Hiekkalinnan teema vaihtelee vuosittain ja se on avoinna kesäkuun alkupuolelta elokuun lopulle. Hiekkalinnan alue on kesäisin viihtyisä koko perheen keidas runsaine palveluineen ja sieltä pääset myös katujunan kyytiin.

Tv-sarja Sorjonen

Arts & Culture

Lappeenrannassa voit astua suoraan tv:stä tuttuihin maisemiin, olethan nyt Sorjosen kotikaupungissa. Suositun tv-sarjan kuvauspaikkoja löydät mm. sataman ja linnoituksen alueelta.