Lapua

Moderni eteläpohjalainen kaupunki
Noin 14 500 asukkaan eteläpohjalaiskaupungissa on rikas kulttuurielämä ja laaja vapaa-ajan tarjonta. Lapualla luonnonrauhastakin voi nauttia vaihtuvissa maisemissa: perinnemaisemaa kuvastavien peltolakeuksien, jokien sekä Simpsiön-vuoren ansiosta alueen luonto näyttäytyy monipuolisena ja monimuotoisena sekä visuaalisesti että eläimistöltään

Vanha Paukku on ympäristöltään ja historialtaan ainutlaatuinen kulttuuri- ja yrityskeskus Lapuanjoen rannalla. Entisen Lapuan patruunatehtaan vanhoista tehdasrakennuksista muodostuvalla alueella sijaitsevat kaupungin museot, Patruunagalleria ja Pohjanmaan valokuvakeskuksen galleria, kaupunginkirjasto sekä useat muut alueen toimijat.

Jokilaakson matkailupuutarhan yli tuhat eri lajia houkuttelevat testaamaan omaa kasvitietämystä; perennat, pensaat ja puut sekä vuosittain vaihtuvat kesäkukat ilahduttavat joka kesä sekä paikallisia että matkailijoita. Paikalla aiemmin toimineen Lapuan emäntäkoulun yli sata vuotiaat rakennukset tuovat alueelle seesteisen tunnelman. Ihaile hyötykasveja, haistele havukasveja, rakastu ruusutarhaan ja heittäydy nurmelle omenapuiden varjoon. Kesäisin pörheät kotieläimet ilahduttavat perheen pienimpiä, ja jokirannassa voi käydä narraamassa kaloja sekä paistaa eväsmakkaraa.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kulttuurikeskus Vanha Paukku

Arts & Culture

Lapualla sijaitseva Kulttuurikeskus Vanha Paukku on persoonallinen kulttuurin- ja taiteen keidas, jossa aika ei käy pitkäksi. Entinen patruunatehdas sai uuden elämän muun muassa kaupunginkirjaston, museoiden, ravintoloiden ja putiikkien kuten Lapuan Kankureiden tehtaanmyymälän kotina.

Jokilaakson Matkailupuutarha

Arts & Culture

Jokilaakson matkailupuutarha on suosittu puutarhamatkailukohde sekä virkistysalue Lapuan kaupungin keskustassa, tuomiokirkon vieressä. Alueella toimi yli sata vuotta Lapuan emäntäkoulu, jonka piha-alueelle Jokilaakson matkailupuutarha perustettiin vuosituhannen vaihteessa. Elämyksellisyyttä alueelle tuovatkin vanhat Emäntäkoulun rakennukset, joissa on näkyvissä eri vuosikymmenten omaleimaiset rakennusihanteet.