Laukaa

Kaikki lähelläsi
Laukaa sijaitsee Keski-Suomessa ja on noin 19000 asukkaan kunta. Laukaan alueella on paljon puhdasta luontoa ja aktiviteettimahdollisuuksia. Laukaan John Smith festivaalit järjestetään vuosittain ja ne houkuttelevat myös kansainvälisin matkailijoita. Suosituimmat matkailukohteet Laukaan alueella ovat: Hyppäänvuori, Saraakalliot sekä Hitonhauta.

Hyppäänvuori tarjoa henkeä salpaavat maisemat järvenselille ja sen ympärillä oleviin metsäalueisiin. Saraakallion päänähtävyys on Fennoscandian vanhimmat kalliomaalaukset ja Hitonhauta on upea rotkoinen laakso jääkaudelta.

Laukaan satama on kuuluisa; maisemat satama-alueella ovat todella upeat ja etenkin kesäaikaan se viriää aktiiviseksi keskukseksi, jossa vierailevat niin oman kuin ulkopaikkakuntien kesävieraat.

Paras tapa kierrellä alueella, on ottaa auto alleen ja nauttia upeista maisemista ja luontokohdista.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Laukaan Satama

Outdoor & Sports

Satama sijaitsee Saraaveden rannalla. Näkymä satamasta on henkeäsalpaavan kaunis varsinkin kesäisin, kun koko satama-alue "nousee kuolleista". Satama-alue houkuttelee ihmisiä läheltä ja kaukaa. Satamaan pääsee tietysti järven tai teitä pitkin. Veneillä saapuvat ihmiset voivat pysäköidä veneensä satamiin laituriin maksua vastaan. Asuntovaunuilla on oma pysäköintialue, ja niistä on myös maksu.

Hyppäänvuori

Wildlife & Nature

Hyyppäänvuori on ainutlaatuinen matkakohde Keski-Suomessa. Se sijaitsee lievestuoreenjärven lounaisrannalla ja nousee 171 metrin korkeuteen. Hyyppäänvuori tarjoaa upeat näkymät lievestuoreenjärven taakse ja ympäröivään metsämaisemaan. Hyyppäänvuoren tiedetään olevan Keski-Suomen ’Koli’, ja se on myös arvokas erämaa Natura 2000 -alue geologian, maiseman, kasviston ja eläimistön kannalta.

Saraakallion Kalliomaalaukset

History & Architecture

Saraakallion kalliomaalaukset ovat 40 metriä korkeita kalliomuodostelmissa Saraaveden itärannalla Laukaa kirkkokylää vastapäätä. Saraakallion kalliomaalaukset ovat Fennoskandian suurin kuvakenttä, jossa on yli 100 kalliomaalausta tai osaa niistä. Vain 20 kuvaa on selvästi näkyvissä, joista kouluttamaton tarkkailija havaitsee vain 5–6 kuvaa. Sarah-kalliota pidetään muinaisena pyhänä uhraus- ja palvontapaikkana. Ensimmäiset maalatut aiheet ovat noin 7000 vuotta vanhoja.

Hitonhauta

Landscapes & Sceneries

Hitonhauta on noin 800 metriä pitkä ja 30-40 metriä leveä rotkon laakso ja upea retkeilykohde, joka syntyi jyrkän jääkauden jälkeen. Kansantarinat kertovat Hitto-goblinista, joka on pelottanut ihmisiä rotkossa. Kirotun kivettyneet kasvot löytyvät rotkon kallioseinämästä.