Lieksa

Lumoavaa luontoa ja elämyksiä
Lieksa tarjoaa monenlaisia ​​mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Aktiiviset luonnon ystävät suuntaavat Kolin kansallispuistoon, Ruunaan retkeilyalueelle ja Patvinsuon kansallispuiston merkityille reiteille. Melojan unelmakohde sijaitsee Jongunjoella tai Ruunaan koskella - joista jälkimmäisessä on mahdollisuus myös opaspalveluihin ja välinevuokraukseen. Pielinen puolestaan tarjoaa mahtavia kalavesiä, samoin kuin Ruunaan koski sekä pienet metsälammet. Rauhaa rakastava luonnossa liikkuja voi viettää yön Uuronlammen tarkkailumökissä ja tarkkailla yöllä liikkuvia karhuja sekä ahmoja niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Koskenlasku Ruunaan koskien kuohuissa on jokaisen vierailijan koettava. Savusaunan lempeät löylyt puolestaan ovat loistava lopetus toiminnantäytteiselle päivälle. Myös lukuisia muita aktiviteetteja on tarjolla. Yksi mahtava elämys on myös kellunta Ruunaan koskessa kelluntapuvussa.

Ruunaan Retkeilykeskus tarjoaa monipuolisia palveluita kesäisin. Lapsiperheet voivat viettää päivän maaseudulla PikkuKilin maatilalla tutustuen suomalaisen maatilan eläimiin ja kalastaen pihapiirin pienestä lammesta.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kolin kansallispuisto

Landscapes & Sceneries

Koli on yksi suomen kauneimmista luonnonnähtävyyksistä. Kolin kansallispuisto ja sen ympäristö tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän kansainvälisestikin tunnustettuja kulttuuri- ja luonnonnähtävyyksiä sekä laajan valikoiman laadukkaita palveluja matkailijoille vuodenajasta riippumatta.

Paateri

History & Architecture

Paaterissa ovat kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taiteilijakoti sekä Paaterin Kirkko. Nämä yhdessä Ateljeen ja galleriakahvilan kanssa muodostavat vaikuttavan kokonaisuuden ja ovat osa Pielisen museon kohteita. Paateri Sijaistee Vuonisjärvellä, noin 27km päässä Lieksan keskustasta.

Pielisen Museo

History & Architecture

Pappilanniemessä sijaitsevan Pielisen museon näyttelyt kertovat Pielisen Karjalan ja Lieksan historiasta. Päärakennuksen lisäksi alueella on yli 70 muuta rakennusta.

Ruunaan retkeilyalue

Wellness

Ruunaa on tunnettu kuohuvista koskistaan, mutta alueella voi myös retkeillä jalan. Retkeilyalueella on merkittyjä retkeilypolkuja yhteensä noin 50 km. Reittejä on eri pituisia ja niihin kannattaa tutustua etukäteen sivustolta: https://www.luontoon.fi/ruunaa/reitit Melontareitit on merkitty erikseen.