Miehikkälä

Kaakon helmi
Miehikkälässä yhdistyy kaunis luonto, sekä Suomen sotahistoria. Miehikkälän monipuoliset maaseutumaisemat tarjoavat mahdollisuuden retkeilyyn ja vaellukseen. Miehikkälässä voi myös pyöräillä ja kalastaa, sekä testata kuntoa luonnonkuntosalilla. Hurjapäisimmät vierailijat voivat nostaa adrenaliinitasojaan motocrossradalla tai meloen Vaalimaanjoen koskilla.

Miehikkälän vetovoimaisimpia historiallisia kohteita ovat Salpalinja ja sen varrella kulkeva 50 kilometriä pitkä Salpapolku. Salpalinja on edelleen itsenäisen Suomen merkittävin puolustusrakennelma, jonka historiasta kerrotaan Salpalinja-museossa. Salpapolku tarjoaa kiehtovat vaellusreitit, jonka varrelta löytyy ainutlaatuisia maisemia sekä laavuja ja majoja, joista saa elämykselliset puitteet yön yli retkeilyyn.

Pikkukylien pikkumarkkinat sekä Kesätorit tuovat ihmiset yhteen vilkkaina kesäkuukausina. Markkinoilta ja toreilta löytyy parhaimmat paikalliset käsityöt sekä herkut. Miehikkälässä voi vierailla myös kulttuurihistoriallisesti merkittävillä kohteilla kuten Suomen kolmanneksi vanhimmalla sahapaikalla Pitkäkosken sahalla, vuonna 1882 rakennetulla Hauhian myllyllä sekä yli 100 vuotta vanhalla Miehikkälän kirkolla.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Salpalinja museo

History & Architecture

Salpalinja museo on sotahistoriallinen museo, joka esittelee Salpalinjan historiaa. Pinta-alaltaan suuri museo esittelee Salpalinjan linnoitustöiden historiaa. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua Salpalinjan kunnostettuihin bunkkereihin, korsuihin, juoksuhautoihin, kivisiin panssintorjunta esteisiin ja aseisiin ammattitaitoisen oppaan avulla. Pysyvään näyttelyyn kuuluu sisätilojen näyttely, sisä ulkomuseo-alueen, jossa on opastettuja polkuja karuilla ja kallioisilla metsämaastoilla.

Salpalinja ja Salpapolku

History & Architecture

Salpalinja on yksi Euroopan vahvimmista ja parhaiten säilyneistä puolustuslinjoista, joka rakennettiin toisen maailmansodan aikana. 1200 km pitkä Salpalinja on valtava joukko eri linnoituksia Suomen itärajalla. Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1940 ja kun se valmistui vuonna 1944, puolustuslinja koostui 728 teräsbetonikorsusta, 3000 puisesta kenttälinnoituksesta, 225 km pituisesti panssarintorjuntaesteistä ja yli 350 km pitkästä taistelu- ja yhdyshaudasta. Salpalinjaa pitkin kulkee 43 km pitkä vaellusreitti, Salpapolku.

Myllylammen ulkoilualue

Outdoor & Sports

Myllylammen ulkoilu ja virkistysalue koostuu uimarannasta, ulkoillma kuntosalista, avokodasta, sekä lenkkeily- ja hiihtoladuista. Alueella sijaitsevan 18 väyläisen frisbeegolfradan korkeuserot ovat pieniä ja rata sijaitsee metsäalueella. Alueen palvelut ovat vierailijoille maksuttomia

Miehikkälän Kirkko

History & Architecture

Miehikkälän kirkko otettiin käyttöön marraskuussa 1881. Tiilestä rakennetun kirkon ulkopinnoissa yhdistyvät uusgoottilainen arkkitehtuuri ja muut 1800-luvun lopun arkkitehtoniset tyylit. Zachariassenin urkutehtaan alkuperäisistä uruista on edelleen säilytetty 10 alkuperäistä äänikertaa ja ulkopinta nykyisiin urkuihin.