Mikkeli

ST. Michel - kartanoiden ja puutarhojen kaupunki Saimaan järven alueella
Näe Astuvansalmen historialliset kalliomaalaukset tai patikoi Neitvuorelle katselemaan huikeita järvimaisemia. Rauhoitu yhdessä kaupungin monista puistoista tai jos kaipaat aktiivisempaa ajanvietettä, kokeile sup-lautailua, melontaa, hiihtoa tai retkiluistelua vain muutaman minuutin päässä keskustasta. Mikkelissä nähtävää ja elämyksiä riittää kaikkina vuodenaikoina.

Mikkelissä ja sen ympäristössä on monipuolinen tarjonta erilaisia majoituskohteita. Ihastuttavat vanhat kartanot upeinen pihapiireineen hurmaavat jokaisen lomailijan. Keskustan hotellit palveluiden äärellä taas tekevät lomasta mutkatonta ja mökkiloma Saimaan rannalla puolestaan saa jokaisen rentoutumaan.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kenkävero

Arts & Culture

Suomen suurin historiallinen pappila, Kenkävero on ohittamaton nähtävyys 5-tien varrella. Kenkäveron pappilamiljööstä löytyy myös upea puutarha, ravintola lähiruokaherkkuineen, kahvila käsin leivottuine leivonnaisineen sekä viehättäviä putiikkeja, joista löydät monipuolisen valikoiman suomalaisen käsityöosaamisen taidonnäytteitä. Matkaa Mikkelin keskustasta Kenkäveroon on n. kilometri.

Neitvuori

Wildlife & Nature

184 metriä korkea Neitvuori on yksi Etelä-Savon korkeimmista paikoista. Sen huippu on 110 metriä Saimaan pintaa korkeammalla ja hyvällä säällä sieltä avautuu vaikuttava näköala kymmenien kilometrien päähän Luonterin saaristoon, Saimaalle ja sitä ympäröiviin metsiin. Neitvuorelle on matkaa Mikkelistä n. 46 kilometriä.

Tertin Kartano

History & Architecture

Nauti aidosta suomalaisesta kartanomiljööstä, kahviloista ja myymälöistä, laadukkaasta majoituksesta ja ravintolaelämyksistä sekä kauniista puutarhoista. Kartano sijaitsee 5-tien varressa n. 7 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Ravintola palvelee kesällä ja ennen joulua päivittäin, sekä muuten sopimuksen mukaan. Kahvila ja kauppa sekä hotelli ovat avoinna päivittäin ympäri vuoden.

Mikkelin kauppatori

City Life

Mikkelin kauppatori sijaitsee kaupungin sydämessä. Täällä voit maistella paikallisia herkkuja. Voit ostaa tuoreita marjoja ja vihanneksia, tutustua kuukausittaisiin kirpputoreihin tai juoda kupin kahvia ja nauttia markkinoiden vilskeestä.

Päämajamuseo

History & Architecture

Päämajamuseo sijaitsee Mikkelin keskustassa koulurakennuksessa, jossa Suomen armeijan päämaja sijaitsi talvi- ja jatkosodan aikana. Keskuskansakoulun tiloihin asettuivat silloin ylipäällikkö marsalkka Mannerheim sekä muu sodan ylin johto. Ylipäällikön työhuone avattiin yleisölle vuonna 1974 ja erillinen koulutiloista erotettu Päämajamuseo vuonna 1989. Museota laajennettiin ja kunnostettiin vuosien 1999 ja 2001 välillä.