Naantali

Saariston aurinkoinen kaupunki
Naantali on lehdenvihreä, lumenvalkoinen, muuminvärinen. Se kuplii, kuohuu ja humisee hiljaisena. Se tuoksuu syreeneiltä, mereltä, pizzalta, aurinkovoiteelta ja seikkailuihin kutsuvilta hiekkateiltä. Se vetää puoleensa kesäsandaaleja ja kalastussaappaita, aateliskartanoon kaihoavia ja telttailijoita. Katamme jokaiselle vieraallemme oman Naantali-tarinan ainekset – oman osan auringosta.

Yhteistyössä Visit Naantalin kanssa, toivotamme teidät tervetulleeksi Naantaliin!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Naantalin vanhakaupunki

History & Architecture

Birgittalaisluostarin kupeeseen syntynyt keskiaikainen Naantalin kaupunki kuvastaa suomalaisen puukaupunkirakentamisen monisatavuotista historiaa. Vanhankaupungin vanhimmat rakennusrungot ovat todennäköisesti 1700-luvun loppupuoliskolta. Kauniit vanhat rakennukset, pienet kahvilat, ravintolat ja putiikit sekä taidegalleriat ja museot houkuttelevat nauttimaan idyllisestä miljööstä.

Kuparivuori ja vierasvenesatama

Landscapes & Sceneries

Vanhan kaupungin takana kohoaa merenpinnasta 25-30 metriä korkea jyrkkä kallio, jota kutsutaan Kuparivuoreksi. Sieltä voi nähdä niin Tasavallan Presidentin kesäasunnon Kultarannan, Kailon saarella olevan Muumimaailman tai vanhan kaupungin laidalla kohoavan kirkon tornin. Naantalin vierasvenesatama vanhassa kaupungissa on idyllinen ja tunnelmallinen lukuisine puutaloineen ja ravintoloineen.

Muumimaailma

Arts & Culture

Muumimaailma on vuonna 1993 perustettu Muumi-aiheinen teemapuisto Naantalissa Kailon saarella lähellä Naantalin keskustaa. Muumimaailmaa suunniteltaessa huvipuistolaitteiden puuttuminen oli yksi Tove Janssonin ehdoista ja siitä on pidetty kiinni edelleen. Muumimaailman nähtävyyksiä ovat muun muassa Muumitalo, Hemulin talo, uimahuone, Teatteri Emma ja Satupolku. Näiden lisäksi Muumimaailmassa pääsee vierailemaan esimerkiksi Noidan ja Aliisan mökillä, hattivattien luolassa, Niiskun talossa sekä Nuuskamuikkusen leirillä.

Kultarannan puutarha

Arts & Culture

Kultarannan puutarhan ovat suunnitelleet Helsingin kaupunginpuutarhuri Svante Olsson ja hänen poikansa Paul Olsson vuosina 1914–1915. Puutarha jakaantuu kolmeen osaan: metsäpuistoon, muotopuutarhaan ja hyötypuutarhaan. Presidentin ollessa paikalla Kultarannan tornissa liehuu Tasavallan presidentin lippu. Lipun nostaa venekuljetuksista vastaava aliupseeri.

Ehkäpä se Lapin perinteisin road trip suuntaa Rovaniemeltä nelostietä pohjoiseen kohti Nordkappia. Tällä kertaa reissu tehdään kokonaan Suomen puolella eteläisestä Lapista aina Utsjoen ja Tenon jylhiin tunturimaisemiin. Mukavina yöpymispaikkoina matkalla toimivat Saariselkä, Utsjoki ja Inari. Matkalla kannattaa kiinnittää erityistä huomiota Lapin vaihtuviin maisemiin sekä paikalliseen kulttuuriin. Rovaniemellä Arktikum ja Inarissa Siida johdattavat matkaajan pohjoisen ja Saamenmaan asioihin.

Lapin pääkaupungista Suomen pohjoisimpaan kuntaan!

3 - 7 päivää

Pääset kokemaan monipuolisen saaristoluonnon sekä kaupunkikulttuuria meren sylissä. Voit yhdistää yhden kohteen kaupunkielämykset ja toisen luonnonrauhaa tarjoavat paikat. Jokaisesta kohteesta löytyy paikallisia herkkuja tarjoavia ravintoloita ja kahviloita, joissa kannattaa vierailla. Turusta löytyy monia saariston merenkulun kulttuuria ja historiaa esittelevää paikkaa, kuten myös Raumalta.

Merellisiä Elämyksiä Suomen Saaristossa

3 - 6 päivää

Nauti perinteikkäästä joulunajan ohjelmasta Turussa, Suomen joulupääkaupungissa. Joulurauhan julistamisen Vanhalla Suurtorilla lisäksi kaupungista löytyy upeita ravintoloita joulupöytineen ja kahviloita kakkuineen. Monet kaupat laittavat joulun alla parastaan ja paikalliset pikkupuodit luovat tunnelmaa. Vanhan Suurtorin perinteiset joulumarkkinat ovat yksi kohokohdista. Naantalissa taas pääset hieman rauhallisemman joulunvieton makuun. Vanhan kaupungin upeasti valaistut puutalot ja kaupat luovat tunnelmaa pimeneviin päiviin.

Turku ja Naantali Joulu Staycation

2 - 4 päivää

Saariston rengastie tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Turun saaristoon. Rengastien kulkija siirtyy saarelta saarelle välillä siltoja pitkin, välillä maantielauttojen, lossien ja yhteysalusten kyydillä. Rengastie kulkee Paraisten kaikkien pääsaarten läpi. Jokainen saari on ainutlaatuinen ja kesäisin täällä on tarjolla monipuolista palvelua. Saariston rengastie on mukava tapa tutustua saaristoon. Voit itse valita, kuinka liikut saaristoalueella: veneellä, pyörällä, moottoripyörällä, autolla, bussilla tai vaeltamalla.

Saariston rengastie pyöräillen

2 - 5 Päivää

Yhteistyössä Hungry for Finlandin kanssa, olemme rakentaneet maukkaan matkan Turun saaristoon. Aloita matkasi Porista ja tutustu saariston viehättäviin kyliin ja kaupunkeihin. Etenkin Turku ja Naantali tunnetaan ruokakaupunkeina!

Ruokamatka Turun saaristoon

2 - 4 päivää

Mielenkiintoinen tapa päästä lähelle saaristoa, merituulen tuoksuihin ja auringon säteiden hellittäväksi on ottaa alle fillari ja suunnata Pienelle Rengastielle. Tämä reitti on hieman yli 100 kilometrin mittainen ja sen voi kulkea kumpaan suuntaan tahansa, esimerkiksi Naantalista Seilin saaren kautta Nauvoon ja Turun halki aina takaisin Naantaliin. Matkan varrella kannattaa pysähtyä herkuttelemaan vaikkapa idyllisessä Naantalin vanhassa kaupungissa. Reitti on tehtävissä toukokuun puolesta välistä elokuun loppuun. Saatavuus 29.08.2021 asti.

Saariston Pieni Rengastie Pyöräillen

2 - 5 päivää