Nuuksion kansallispuisto

Kirkkaat järvet, luonnontilaiset metsät sekä korkeat kalliojyrkänteet, sitä on Nuuksio
Nuuksio mahdollistaa joko pikaisen tai useamman päivän luontoloman viettämisen erämaassa. Tule autolla tai julkista liikennettä käyttäen. Alueeseen on mahdollista tutustua usealta portilta. Espoon keskuksesta lähtee busseja Nuuksion eri lähtöpisteille. Nuuksion kymmenet järvet ja lammet, upeat luonnontilaiset metsät ja suot sekä kalliojyrkänteet tarjoavat elinympäristön monelle harvinaiselle kasville ja eläimelle. Suomen luontokeskus Haltian näyttelyissä voi tutustua Suomen luontoon ja Suomen 40 kansallispuistoon. Haltian läheisyydessä sijaitsee myös Suomen eteläisin poropuisto, mikä soveltuu hyvin lapsiperheille. Nuuksiossa on rikas tarjonta luontopalveluja, joten luonnosta pääsee nauttimaan sekä opastettujen sekä omatoimisten luontoretkien avulla. Osa poluista on myös mahdollista patikoida esteettömästi.

Valitse mieluisin tapa yöpyä, sillä Nuuksiosta löytyy majoituksia joka lähtöön: hotelleja, mökkejä, eräkämppiä, päremajoja, sekä leijumista puiden latvuksissa. Makoisan yön jälkeen on mukava lähteä pyöräilemään, suppailemaan tai melomaan. Ympärivuotisessa Nuuksiossa riittää aina tekemistä joka iikalle, vauvasta vaariin.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Suomen luontokeskus Haltia

Wildlife & Nature

Ekologinen Suomen luontokeskus Haltia on käymisen arvoinen vierailukohde. Sen näyttelyissä pääsee tutustumaan kaikkiin Suomen kansallispuistoihin, monimuotoiseen luontoomme ja luonnon hyvinvointivaikutuksiin. Näyttelykierroksen jälkeen voi nauttia lounaan tai kahvit ravintola Haltiassa, piipahtaa luontomyymälässä ja suunnata ulos luontoon. Haltian neuvonnasta saa retkivinkkejä ja retkeilyvälineitä vuokrakäyttöön. Haltiaan pääsee oman auton lisäksi myös bussilla, ja pihasta pääsee Nuuksion reiteille vaivattomasti.

Haukkalampi

Wildlife & Nature

Haukkalampi sijaitsee Nuuksion kansallispuiston itäosassa. Haukkalammen luontotuvalta lähtee neljä eri pituista merkittyä reittiä, kuten Korpinkierros ja Haukankierros. Natura Vivan ylläpitämältä Haukanpesän retkeilykeskukselta saa tietoa kansallispuistosta, missä on tarjolla opastettuja retkiä tai vuokrattavana mm. fatbikeja, kajakkeja, SUP-lautoja ja lumikenkiä. Tiloissa toimii retkeilijöitä palveleva Café Silva. Haukanpesän läheisyydessä on myös neljä huollettua telttailualuetta, keittokatoksia polttopuineen, WC:t ja vesipiste.

Salmen ulkoilualue - Pohjoinen portti

Wildlife & Nature

Nuuksion alueen pohjoisosassa Vihdin kunnan puolella sijaitsee Salmen ulkoilualue, jota kutsutaan myös Nuuksion pohjoiseksi portiksi. Merkittyjä ulkoilureittejä löytyy alueelta useita ja niiden pituudet vaihtelevat parista kilometristä kymmeneen kilometriin. Talvisin ulkoilureitit soveltuvat hiihtoon. Alueella sijaitseva kahvila palvelee viikonloppuisin ja lisäksi siellä järjestetään opastettuja retkiä esimerkiksi Nuuksion Taian toimesta. Salmijärven rannalta on mukava pulahtaa uimaan. Salmen alueella voi majoittua mm. tentsile-majoitteissa.

Siikaranta ja Siikalampi

Wildlife & Nature

Nuuksion luontoa on mahdollista lähteä kokemaan Siikarannasta ja Siikalammelta. Siikarannasta Hotelli Nuuksion pihapiiristä lähtee neljän kilometrin mittainen Soidinkierros ja Siikalammelta voi lähteä kokemaan noin seitsemän kilometrin Korpinkierrosta, jonka toinen lähtöpaikka on Haukkalammella. Hotelli Nuuksio monipuoliset palvelut tarjoavat luonnonläheisen paikan majoittumiselle, sauna- ja ravintolapalveluille Siikajärven rannalla. Alueella voi kokea myös muita aktiviteetteja, kuten tennistä ja frisbeegolfia.

Majoitus Nuuksiossa

Wellness

Ekologista ja uniikkia majoitusta kaipaavat voivat yöpyä päremajoituksessa Nuuksion poropuistossa. Leiju puiden välissä Honkalinnun tarjoamassa tentsile-majoituksessa tai nuku makoisasti yö aidoissa ja alkuperäisissä eräkämpissä, joita vuokraa Natura Viva. Elämyksellisen hotellimajoituksen luonnon helmassa mahdollistavat Haltia Lake Lodge ja Hotelli Nuuksio. Vaihtoehtoisesti luontoystävät voivat ladata akkujaan mökki- ja huvilamajoituksessa Hawkhillin upeissa kelohuviloissa tai Nuuksion Taian Villa Paratiisissa.