Oulangan kansallispuisto

Legendojen legenda
Karhunkierroksen jylhissä maisemissa koet villin veden voiman. Oulangan kansallispuiston lukuisat reitit ja riippusillat vievät sinut Suomen komeimpien könkäiden äärelle. Kauniit aapasuot, kuohuvat kosket, niityt, lehdot sekä kallioilta ja vaaroilta avautuvat huikeat näköalat tarjoavat monipuolisen kattauksen Suomen upeimpia maisemia.

Oulangan kansallispuistosta löytyy sopiva reitti niin aloittelevalle kuin kokeneemmallekin vaeltajalle aina lyhyistä 5-12 kilometrin päiväreiteistä 82 kilometriä pitkään Karhunkierrokseen asti.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Vaellus

Outdoor & Sports

Oulangan kansallispuistosta löydät laajan valikoiman vaellusreittejä lapsillekin sopivista lyhyistä ja helpoista päiväreiteistä vaativiin kiipeilyyn sopiviin kallioseinämiin ja luonnonystävien näköalapaikkoihin. Tunnetuin kansallispuiston reiteistä on 82 kilometriä pitkä Karhunkierros.

Nähtävyydet

Landscapes & Sceneries

Kävele riippusiltoja pitkin, kuuntele pauhaavia koskia ja ihaile henkeäsalpaavan kauniita näköaloja. Useimmat Oulangan kansallispuiston nähtävyydet ovat muutaman kilometrin kävely- tai kanoottimatkan päässä lähimmältä pysäköintialueelta. Kiutaköngäs, Oulangan kanjoni ja Kitkajoki ovat helpoiten saavutettavissa.

Lumikenkäily

Outdoor & Sports

Koe lumikenkäilyn taikaa talvisessa mäntymetsässä ja jokien varsilla. Kuuntele lumen narsketta jalkojesi alla sekä muita talvisen luonnon ääniä - teeren kukerrusta, palokärjen terävää rummutusta ja helmipöllön huhuilua. Talviselle päiväretkelle voit valita yhden seuraavista Oulangan kansallispuiston reiteistä: Kiutakönkään polku (2 km), Hiiden Hurmos (5 km) tai Rytisuon luontopolku (7 km).

Valokuvaus

Wildlife & Nature

Nähtävyydet, ainutlaatuinen luonto, vuodenaikojen vaihtelut ja villieläimet tarjoavat erinomaiset valokuvausmahdollisuudet. Revontulet vaihtuvat nopeasti kevään auringonpaisteeseen ja lumikinoksiin, yöttömään yöhön ja ruskan väreihin.

Melonta

Wildlife & Nature

Koe kaunis Oulankajoki meloen. Oulankajoen melontareitit sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin melojille, sillä voit valita joko joen yläosassa kulkevan 13 kilometrin pituisen vaativamman myös koskiosuuksia sisältävän reitin tai joen alaosassa kulkevan helpomman 25 kilometrin reitin. Reitin varrella on tulentekopaikkoja, laavuja ja autiotupia. Melontaretken aikana voit myös kalastaa tai vaeltaa.