Oulu

Portti sekä kaupunkikulttuuriin, että pohjoisen ainutlaatuiseen luontoon
Suomen neljänneksi suurin kaupunki Oulu on portti sekä kaupunkikulttuuriin, että pohjoisen ainutlaatuiseen luontoon. Kaupunki sijaitsee Pohjanlahden rannalla - jossa moderni liike-elämä ja tekniikka kohtaavat pohjoisen rauhan ja eksoottisuuden.

Kun kävelet kaupungissa, huomaat väistämättä, kuinka tärkeä rooli luonnolla ja ulkoilulla on paikallisille. Joka puolelta löytyy kauniita puistoja, talvella hyvässä kunnossa olevia hiihtolatuja, lisäksi Perämeren saaristoluonto on aivan kulman takana. Hiekkadyyni saari Hailuoto on lauttamatkan päässä kesäisin ja talvella voit kokea eksoottisen jäätyneen meren ylityksen ja suunnata saarelle jäätietä pitkin.

Vaikka Oulu tunnetaan ympärivuotisista pyöräilijöistään (alueen pyörätieverkko on Suomen laajin), kaikki keskustassa on kävelyetäisyydellä toisistaan. Rotuaarin kävelykatu Oulun keskustassa on kuin urbaani olohuone. Sieltä löytyy laaja valikoima korkealaatuisia kahviloita ja ravintoloita, tavarataloja ja putiikkeja.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Tähtitornin kahvila

Landscapes & Sceneries

Hailuoto on Selkämeren suurin saari. Pääset Hailuotoon helposti omalla autolla + lautalla tai julkisella bussilla + lautalla. Hailuoto on loistava päiväretkikohde Oulusta. Suosittuja aktiviteetteja saarella ovat kävely, vaellus, uinti, pyöräily, merimelonta, geokätköily, ja lumikenkäily sekä hiihto talvella. Hailuodon luonto on monipuolinen hiekkadyyni rantojen, rannikkoalueiden niittyjen sekä kluuvijärvin vuoksi. Kluuvijärvi eli kluuviflada on järvi, joka maankohoamisen vuoksi saa vetensä vain sateesta tai meriveden noustessa korkealle.

Oulun tuomiokirkko

History & Architecture

Oulun tuomiokirkko on evankelis-luterilainen katedraali ja Oulun hiippakunnan koti, joka sijaitsee Oulun keskustassa. Kirkko rakennettiin vuonna 1777 kunnianosoituksena ruotsin kuninkaalle Kustaa III. Kirkko nimettiin hänen vaimonsa Sofia Magdalenan mukaan.

Puinen rakennus paloi vuonna 1822 Oulun palon aikana. Kuuluisa designer ja arkkitehti Carl Ludvig Engel rakennutti kirkon uudestaan vanhan kivisen muurin päälle. Kirkko valmistui uudestaan 1832 ja tapuli 1845.

Puukylä

Beach

Nallikarin rannalla tarjoaa tekemistä ympäri vuoden. Kesäisin pääsee niin uimaan, kuin urheilemaan. Talvisin suosittelemme käydä näkee suosittua ja perinteistä Nallikarin lumiveistoskisaa, jota järjestetään vuonna 2022 helmikuussa. Nallikarin ranta on keskustassa suosittu paikka katsoa revontulia!

Nallikari

History & Architecture

Idyllinen puukylä, vanha teollinen milieu ja uniikki taiteilijoiden yhteisö odottaa matkailijoita, jotka ylittävät kävelysiltaa aukiolle.
Pikisaaressa vanhoista puutaloista on edelleenkin paljon jäljellä. Oulun vanhin puutalo avaa kesäisin vierailijoille ovia Merimiehen kotimuseolle, jossa pääset tutustumaan moniin faktoihin merimiehien elämästä. Tämä oli Oulussa aikoinaan hyvin tärkeä työ.

Hailuoto

History & Architecture

Tuiran sillan läheltä löydät Oulun linnan, jota rakennettiin vuonna 1605 Ruotsin kuninkaan Kaarle IX johdosta. Vuonna 1875 Oulun merilaitoksen observatoriota rakennettiin linnan pohjakerrokseen. Nykypäivänä siellä on idyllinen kesäkahvila. Kellarissa on pieni näyttely linnan historiasta, jonka on tuottanut Pohjois- Pohjanmaan museo.