Padasjoki

Meillä ei ole mitään
Padasjoella on erinomaiset mahdollisuudet luontoharrastuksiin ja liikuntaan. Retkeilyreitit, vesistöt, talviharrastusmahdollisuudet, täysimittainen frisbeegolfrata, uusittu uimahalli, palloilusalit ja urheilukentät kutsuvat nauttimaan raittiista ilmasta ja liikunnan ilosta. Hiihdä, patikoi tai maastopyöräile, istu termoskahville ja ihaile maisemia. Padasjoen laivaranta on mainio paikka kesäiselle yhdessäololle. Lähde aurinkoiselle päiväristeilylle tai ihaile sataman näköalatornista avautuvia järvimaisemia. Päijänne tarjoaa myös melojalle runsaasti reittivaihtoehtoja ja kalastajille hyviä apajia.

Yhteistyössä Padasjoen kunnan kanssa, toivotamme teidät tervetulleeksi Padasjoelle!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Päijänne-Ilves reitti

Wildlife & Nature

Päijänne-Ilves reitti alkaa Padasjoen laivarannasta. Matkan varrella kuljetaan päällystetyllä pyörätiellä, soratiellä, metsäautoteillä, peltomaisemassa ja metsäpoluilla. Reitin alku on helppokulkuista ja tasaista maastoa, ja noin puolenvälin kohdilla Nyystölän kylässä sijaitsee Nuijasodan muistomerkki. Hieman muistomerkin jälkeen voi poiketa Nyystölän lintutornille. Reitin metsäisempi loppuosa muuttuu haastavammaksi kivikkoisuuden ja korkeusvaihteluiden myötä. Reitin ainut laavu, Nuijamiehenkolo, on noin 10 km päässä lähtöpisteestä.

Tuomasvuoren näkötorni

Landscapes & Sceneries

Kullasvuoren ulkoilualueella sijaitsevasta maisematornista avautuu upea näköala Päijänteen kansallispuistoon ja ympäröivään maisemaan. Kullasvuoren valloitus sopii hyvin lyhyeksi päiväretkeksi kuin kohokohdaksi Päijänteen kansallispuistoon suuntautuvan vesistöretken alkuun tai loppuun. Kullasvuori on Kellosalmen pohjoispuolelta alkavan harjun eteläisin osa, joka on kasautunut jääkauden loppuvaiheessa jäätikön sulamisvesien kuljettamasta sorasta ja hiekasta Tuomasvuoren kallioisen mäen kupeeseen.

Päijänteen kansallispuisto

Wildlife & Nature

Kansallispuiston hiekkarannat, laguunit ja yllättäen kohoavat kalliot tarjoavat upeita luontoelämyksiä alkaen aivan Padasjoen laivarannan läheisyydestä.