Päijänteen kansallispuisto

Luontomatkailijan aarrearkku
Kansallispuiston sydämenä toimii Kelvenne, joka on maamme suurimpia ja komeimpia harjusaaria. Kelventeen läpi kulkee 9 km pituinen harju – ja luontopolku, joka tutustuttaa saaren jääkauden muokkaamaan vaihtelevaan luontoon. Muita kansallispuiston harjusaaria ovat Papinsaari, Huhtsaari ja Hietasaari. Harjusaarilla on lukuisia hiekkarantoja ja laguunimaisia poukamia, jotka ovat retkeilijöiden suosiossa. Useimmat niistä ovat myös hyviä luonnonsatamia veneilijöille.Pulkkilanharju puolestaan toimii puiston kaakkoisena porttina, jonka luontoon pääsee tutustumaan Karisalmen levähdyspaikalta lähtevän 4 km pituisen harju- ja luontopolun kiertämällä. Kansallispuistoon kuuluu myös osa Päijätsalon saaresta (Sysmä), jossa kulkee eripituisia merkittyjä polkuja. Päijätsalon korkeimmalla kohdalla on näkötorni, joka tarjoaa hienon näköalan Tehinselälle.

Kansallispuistoon pääsee kätevästi tutustumaan joko risteilyin Padasjoelta, Pulkkilanharjulta ja Sysmästä tai venetaksilla Padasjoelta ja Lehmonkärjestä. Puistoon pääsee myös meloen tai omalla veneellä. Osa kansallispuiston alueista (Pulkkilanharju Asikkalassa, Päijätsalo Sysmässä) on saavutettavissa myös joko pyöräillen tai autolla.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Harhun saari

Landscapes & Sceneries

Harhun saaressa eli Koreakoivussa pääset kurkistamaan erakon majaan. Kelventeellä harjupolku johdattaa sinut suppalammen rannalle ja useille tulenteko- ja telttailupaikoille. Pulkkilanharjun luontopolku kertoo harjujen synnystä ja jääkauden jäljistä maastossa. Päijätsalossa voit ihailla komeita järvimaisemia näkötornista ja retkeillä monilla poluilla.

Veneily

Wildlife & Nature

Päijänteen kansallispuisto on vesiretkeilijän unelma. Puistoon kuuluu viitisenkymmentä rakentamatonta saarta ja luotoa sekä osia asutuista saarista, joita voi tutkia purjehtien tai moottoriveneillen. Puistossa käytössäsi on lukuisia luonnonsatamia tulentekopaikkoineen. Ympäröivillä alueilla on myös runsaasti vieraslaitureita sekä retki- ja vierassatamia.

Lintujen tarkkailu

Wildlife & Nature

Päijänteellä voit nähdä muun muassa kuikan, ampuhaukan, nuolihaukan ja selkälokin. Erityisen suosittu lintujen muuton seurantapaikka on Pulkkilanharju, joka houkuttaa vuosittain satoja lintuharrastajia.

Patikointi

Outdoor & Sports

Päijänne-Ilves reitti toimii yhdysreittinä Evon retkeilyalueelle. Se on maastoltaan mukavan vaihtelevaa ja ret- keilijä kohtaa matkallaan niin kylä- ja metsämaisemia kuin suoalueita ja kangasmetsiäkin. Nuijasodan muis- tomerkki tuo historiallisen vivahteen reitin varrelle ja loppupäässä matkaaja voi jäädä ihastelemaan erikoisen suurta siirtolohkaretta ja kokea luonnon koskemattomuutta Frans Joose n lammen luonnonsuojelualueella.