Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Koe aina yhtä ihastuttavan lempeä Pallas

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Hiihto

Outdoor & Sports

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tunturimaasto sopii erinomaisesti hiihtoon. Ounastunturin, Pallastunturin ja Yllästunturin alueella on yhteensä n. 500 kilometriä hoidettuja latuja. Osa laduista on erämaalatuja, joiden pohjana on vain huoltokelkkojen jälki. Kansallispuiston kauniit tunturit soveltuvat laduttominakin retkihiihtoon.

Patikointi

Outdoor & Sports

Alueen suosituin vaellusreitti, vuonna 1934 perustettu 55 kilometriä pitkä Hetta-Pallas, on vaellusmaailman klassikko. Tunturi-Lapin Taival yhdistää kansallispuistoa ympäröivät kylät ja matkailukeskukset ja reittiä voi kulkea niin omatoimisesti kuin yhteistyöyrittäjien palveluihin tukeutuen. Päiväretkeilyyn soveltuvien merkittyjen reittien pituus on yhteensä 350 kilometriä. Kansallispuiston pääosin helppokulkuisilla luontopoluilla tutustut tunturialueen luontoon.

Maastopyöräily

Outdoor & Sports

Pyöräily on sallittu lähes kaikilla merkityillä kesäreiteillä. Poluilta poikkeaminen pyöräillen on kuitenkin kansallispuistossa kielletty. Ylläksen alueella on muutamia merkittyjä maastopyöräilyreittejä kuten uusi Ylläs-Levi reitti. Mahtavat maisemat ja pitkät, polveilevat reitit takaavat unohtumattoman elämyksen.

Marjastus ja sienestys

Wildlife & Nature

Harvassa mustikkapaikassa voi seistä suorana niin kuin tunturinrinteessä. Patikoinnin lomassa voit poimia kypsiä hilloja rinnesoilta. Sienisaaliista joudut kuitenkin kilpailemaan paikallisten porojen kanssa.

Nähtävyydet ja näköalat

Landscapes & Sceneries

Suomessa on harvoja paikkoja, jotka tarjoavat yhtä mahtavia näköaloja kuin Suomen kansallismaisemiin kuuluva Tunturi-Lappi.