Pori

Löydä uusi mukavuusalueesi
Pohjoismaiden upein hiekkaranta, Yyteri, on ainutlaatuinen matkakohde, joka tarjoaa rantariemua Natura-suojelluilla dyyneillä. Nimen alle mahtuu niin Kallo, Reposaari kuin Ahlainenkin – ja kuvankauniit maisemat näiden etappien välillä. Uniikki luonto ja palvelut tarjoavat tekemistä läpi vuoden. Kirjurinluoto eli porilaisittain Kirvatsi tai Kirjuri on Porin keskuspuisto hetken kävelymatkan päässä kauppatorilta. Kirjurin kuuluisa Pelle Hermannin leikkipuisto vastaa kooltaan viittä jalkapallokenttää. Puistossa on huikea määrä eri ikäisille soveltuvia leikkipaikkoja, liukumäkiä ja kiipeilytelineitä – kaikki ilman sisäänpääsymaksua! Löydä seikkailusi Kirjurinluodosta! Kurkista kaupungin historiaan, astu taiteen ja arkkitehtuurin maailmaan, ihastu Kokemäenjokeen ja Selkämeren kansallispuistoon. Kokemista riittää kulttuurin ystäville ja aktiivisille luonnossa liikkujille. Ihastu Ahlströmin ruukkialueen upeaan kokonaisuuteen kera Villa Mairean. Maankuulu Juseliuksen mausoleumi, vanha keskusta Kivi-Pori, kansallinen kaupunkipuisto, laaja museotarjonta sekä kauniit kirkot kutsuvat tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin. Muista myös huikeat kesätapahtumat kuten Pori Jazz ja SuomiAreena.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Yyterin Ranta

Beach

Yyteri on ainutlaatuinen matkakohde, joka tarjoaa auringonpalvontaa ja rantariemua kuuden kilometrin edestä Natura-suojelluilla dyyneillä. Ja onpa alueella myös Green Key -sertifikaatti, sillä Yyterissä edistetään kestävämpää matkailua. Lapsiystävällinen matala rantavesi houkuttelee kesäisin vesileikkeihin. Ja siellä missä kesällä voit rakentaa hiekkalinnoja, sopii talvella pulkkailla ja tehdä lumiukkoja. Uniikki luonto ja erinomaiset palveluita tarjoavat tekemistä läpi vuoden.

Yyterin seikkailut

Outdoor & Sports

Yyteri on paljon muutakin kuin hiekkaranta. Nauti perheen kesken rannan leikkialueesta tai pelaa rantalentopalloa ystävien kesken. Ehkä haluat surfata aalloilla, rentoutua kylpylässä tai ylittää itsesi seikkailupuistossa? Yyterin maastoissa pääset golfaamaan, ajamaan fatbikea, ja köysilaskeutumaan näkötornista. Kilometrien mittaiset retkeilyreitit tarjoavat upeita maisemia: merta, dyynejä, mäntymetsää, suonylitystä ja luontotorneja. Selkämeren kansallispuisto sen sijaan kutsuu tutustumaan upeisiin ulkosaariin kuten Säppiin ja Iso-Enskeriin.

Reposaari

Landscapes & Sceneries

Tee pyhiinvaellus hyvän mielen maanpäälliseen pääkaupunkiin – tuhansien merellisten tarujen ja tarinoiden Reposaareen. Reposaarella on paljon tarjottavaa ennakkoluulottomille matkailijoille. Ihastuttavat vanhat puutalot, kaunis norjalaistyylinen tunturikirkko, paikalliset kalaravintolat ja jännittävä linnakepuisto ovat vain murto-osa alueen tarjoamista elämyksistä. Reposaari tarjoaa myös upeita avomerimaisemia takarannalta. Tämä onkin se paikka, jossa paikalliset nauttivat vapaa-ajastaan.

Ahlströmin ruukki

History & Architecture

Ahlströmin Noormarkun ruukkialue on yksi Suomen suurimmista ja näyttävimmistä ruukkialueista. Ruukissa on tasokas hotelli ja ravintola sekä mahdollisuus kulttuurikierroksiin. Ahlströmin ruukkialueilla Alvar Aallon muotoilun helmet Noormarkun Villa Mairea ja Kauttuan Terassitalo ovat rakennuksia, joiden arjessa yhdistyivät arkkitehtuuri, ikoniset designhuonekalut ja taide. Opastetut ”Alvar Aallon kattojen alla” ja ”Alvar Aallon jalanjäljillä” -kierrokset tutustuttavat Ahlströmin ja Aallon yhteistyöhön.

Kirjurinluoto

City Life

Kirjurinluoto on ympärivuotinen keskuspuisto, jossa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin – ja vain hetken kävelymatkan päässä Porin kauppatorilta. Kirjurinluodon kuuluisa Pelle Hermannin leikkipuisto vastaa kooltaan melkein viittä jalkapallokenttää. Löytyypä alueelta lasten liikennepuisto, uimaranta, näyttelypuutarha, frisbeegolf-rata, eläimiä ja mahtavia ulkoilureittejä kansallisen kaupunkipuiston suistomaisemissa. Vuosikymmenten saatossa siitä on tullut myös maailmanlaajuisesti tunnettu tapahtumaluoto, jossa kesä soi muun muassa Pori Jazz.