Porvoo

Kuvankaunis vanha Porvoo ranta-aittoineen, kirkkoineen sekä vanhoine rakennuksineen esittelyä kaipaa. Porvoo on perustettu 1200-luvulla ja on Suomen toiseksi vanhin kaupunki (Turun jälkeen). Kaupungin monet nykyiset rakennukset ovat peräisin 1800-luvulta. Viihtyisät ravintolat ja kahvilat sekä pienet putiikit kutsuvat sisään ja vievät vierailijan ajassa taaksepäin.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

History & Architecture

Vanha Porvoo ranta-aittoineen on yksi Suomen valokuvatuimmista kansallismaisemista ja matkailijoiden kestosuosikki. Matkailijat tulevat ihastelemaan värikkäitä puutaloja ja kävelemään kapeita mukulakivikatuja pitkin, nauttimaan kahviloiden ja ravintoloiden tarjonnasta, ostoksille suklaakauppoihin ja pikkuputiikkeihin. Moni rauhoittuu koko jokilaakson kattavassa Kansallisessa kaupunkipuistossa.

Albert Edelfeltin Ateljee

Arts & Culture

Albert Edelfelt (1854-1905) rakensi ateljeen 1882 Haikkoon, jossa moni hänen kuuluisista teoksista on maalattu. Näyttely sisältää piirrustuksia, maalauksia, valokuvia sekä taiteilijan omistamia esineitä.

Kansallinen kaupunkipuisto

City Life

Porvoon keskustasta avautuu kansallinen kaupunkipuisto, jonka valokuvaukselliset maisemat, kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet ja luonnon monimuotoisuuden kannalta arvokkaat alueet ovat jokaisen ulottuvilla.