Porvoo

Tunnelmallisten hetkien kaupunki
Porvoo on loistava ympärivuotinen kohde niin lapsiperheille, pariskunnille kuin yksin matkustavillekin. Persoonalliset ja mieleenpainuvat yöpymispaikat, kuten historiallinen kartanokylpylä, intiimi boutiquehotelli tai romanttinen B&B houkuttelevat viihtymään. Makuhermoja kutkuttelevia elämyksiä on tarjolla monissa tunnelmallisissa ravintoloissa. Kahviloissa pääset nauttimaan mm. Porvoossa paahdetusta kahvista ja Runebergin tortuista. Kaupunki on todellinen herkkusuiden unelma.

Porvoo on myös kulttuurikaupunki, jossa voit kiertää taidenäyttelyissä ja tutustua merkittäviin historiallisiin kohteisiin. Vanhan kaupungin ihastuttavista putiikeista löytyy mm. paikallisia tuotteita, designia, luonnonkosmetiikkaa ja käsin tehtyjä tuotteita läheltä ja kauempaa.

Tekemistä ja koettavaa riittää vuoden ympäri. Lähde paikallisen oppaan kanssa kaupungille tai nauti luonnon kauneudesta Kansallisessa kaupunkipuistossa. Anna merituulen huljutella hiuksiasi risteilyllä tai kajakilla meloessa. Seikkaile maaseudun rauhassa tai upota varpaasi hiekkaan upeassa Porvoon saaristossa.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Vanha Porvoo

History & Architecture

Vanha Porvoo ranta-aittoineen on yksi Suomen valokuvatuimmista kansallismaisemista ja matkailijoiden kestosuosikki. Matkailijat tulevat ihastelemaan värikkäitä puutaloja ja kävelemään kapeita mukulakivikatuja pitkin, nauttimaan kahviloiden ja ravintoloiden tarjonnasta, ostoksille suklaakauppoihin ja pikkuputiikkeihin. Moni rauhoittuu koko jokilaakson kattavassa Kansallisessa kaupunkipuistossa.

Albert Edelfeltin Ateljee

Arts & Culture

Albert Edelfelt (1854-1905) rakensi ateljeen 1882 Haikkoon, jossa moni hänen kuuluisista teoksista on maalattu. Näyttely sisältää piirrustuksia, maalauksia, valokuvia sekä taiteilijan omistamia esineitä.

Kansallinen kaupunkipuisto

City Life

Porvoon keskustasta avautuu kansallinen kaupunkipuisto, jonka valokuvaukselliset maisemat, kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet ja luonnon monimuotoisuuden kannalta arvokkaat alueet ovat jokaisen ulottuvilla.